Kezdőlap EGÉSZSÉG Keverd össze a sütőtököt ezzel az egyszerű dologgal és a világ legerősebb...

Keverd össze a sütőtököt ezzel az egyszerű dologgal és a világ legerősebb májvédője a tiéd!

Májunk egészsége nagyon fontos, hiszen egy nagyon fontos szerepet tölt be a testünkben és ha valamilyen okból kifolyólag megbetegszik komoly betegségekkel találhatjuk szembe magunkat.

Ez a természetes gyógykészítmény elsősorban a vesék és máj védelmére a legalkalmasabb. Egyesek azonban arra is használják, hogy kigyógyuljanak a sok kellemetlenséggel járó húgyúti fertőzésből.

Ugyanakkor nagyszerű víz- és hashajtó tulajdonságokkal bír ez a csodaszer. Ráadásul most van az ideje, hogy elkészítsük, mivel már a kertek aljában ott pompáznak az ízletes, édes sütőtökök. Ugyanakkor remekül serkenti a bélműködést, megszünteti a székrekedést.

A magas karotin és vitamin tartalmának köszönhetően az immunrendszert is nagyszerűen erősíti. Fontos kiemelni azt is, hogy a sütőtök csökkenti a koleszterinszintet, véd az érelmeszesedéssel szemben, csökkenti az ödémák és a szívbetegségek kockázatát is.

A recept

Szerezzünk be egy érett sütőtököt, a tetejénél nyissuk fel, majd szedjük ki kanállal belőle a magokat, és a belső rostos húst is. Ezután töltsük tele barna cukorral összekevert mézzel. Födjük le, és tegyük hűvös helyre 10 napig, hogy megérjen.

Ajánlott egy nagyobb tálba beletenni, mert idővel a sütőtök meg fog puhulni. A barna cukor, a méz és a sütőtökben rejlő hatóanyagok 10 nap alatt összeolvadnak, így már csak annyi lesz a dolgunk, hogy egy nagy üvegedénybe töltsük ki az édes, egészséges nektárt. Ezt a hűtőben kell tárolni, egy hónap alatt fogyasszuk el, mert ezután elveszti hatóanyag tartalmát.

Édesítőként is használhatjuk, a teákba tökéletes, de naponta 2–3 evőkanállal is bevehetünk belőle, de palacsintákra is kenhetjük.

loading...