Kezdőlap EGÉSZSÉG Készíts almaecetet otthon! Sokkal egészségesebb, mint a bolti!

Készíts almaecetet otthon! Sokkal egészségesebb, mint a bolti!

Hirdetés

Az almaecet az egyik legszükségesebb alapanyagunk, minden háztartásban a só, és bors után kötelezően szerepelnie kellene. Nagyon egészséges, és számos betegség megelőzésére alkalmas.

Ne vásároljunk bolti almaecetet, inkább készítsük el a sokkal egészségesebb házi változatát. Ha az alábbi receptet kipróbálod, könnyen lehet egészséges almaeceted. Egy japán kutatásban 175 ember részvételével az almaecet az egészségre gyakorolt hatását vizsgálták.

Hirdetés

Arra a következtetésre jutottak, hogy azok a személyek, akik almaecetet fogyasztottak, sokkal könnyebben le tudtak fogyni, mint azok, akik nem használtak kúraszerűen almaecetet. Klinikai vizsgálatok során azt is kimutatták, hogy az almaecet hatékonyan csökkenti a vércukorszintet.

Így készíthetünk könnyen egészséges almaecetet!

Hozzávalók:

  • 6-8 alma héjastól
  • 2 evőkanál méz
  • víz

Elkészítés:

Tegyük az almákat egészben egy szélesszájú üvegbe, majd öntsünk annyi vizet rájuk, hogy ellepje. Adjuk hozzá a mézet, és kavarjuk jól el, míg felolvad. Tegyünk egy papírtörlőt a tetejére, majd fedjük le, és tároljuk 2 hétig a kamrában.

Ezután szűrjük le, és a keletkezett almaecetet töltsük vissza az üvegbe. Hagyjuk még 2 hetet állni, időközönként rázogassuk meg. Egy hónap elteltével az almaecet eléri a kívánt erjedési szintet.

Hirdetés