Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Kérdezd meg a párodtól ezt a 13 személyes kérdést, hogy visszatalálhassatok a...

Kérdezd meg a párodtól ezt a 13 személyes kérdést, hogy visszatalálhassatok a szerelembe!

Hirdetés

Nem számít, hogy mennyire bízunk az ellenkezőjében, a hosszú távú kapcsolatok tele vannak civódásokkal, kompromisszumokkal és áldozatokkal, így végeredményben a felhőtlen szerelem mellett sok másról is szólnak. Amikor ez a három negatív jellemző felbukkan, gyakran nehéz felismerni a mögötte megbújó szerelmet, amelyen a pár tagjai osztoznak.

Felsorolunk nektek néhány igazán erőteljes kérdést, amely alapot ad ahhoz, hogy egy mély és őszinte beszélgetést folytathassatok együtt, hogy a szerelem újra feléledhessen közöttetek.

Hirdetés

1. Ha egy lakatlan szigeten ragadnál egy emberrel, ki lenne az?

A kérdésre adott válasz mindkettőtöknek segíthet mélyebben megérteni azt, hogy ki a partnered számára az az ember, aki nélkül nem tudna élni. Ne csalódj, ha nem te vagy az, hanem mondjuk a gyermeke vagy egy szülői alak. Próbáld megérteni, hogy mi teszi ezt a választott személyt olyan nélkülözhetetlenné és ismerd el ezeket a tulajdonságokat.

2. Mi ugrik be az első randevúnkról?

Általában a randi legjobb pillanati megragadnak az emberben és ezek felidézése lehetővé teszi, hogy újraélhessétek ugyanazt a szenvedélyt, amit akkor éltetek át.

3. Milyen egy reális és mégis ideális nap az életedben?

A válasz erre a kérdésre segít felismerni és megérteni a partnered napi vágyait és elvárásait. Ha képes vagy megjósolni partnered válaszait erre a kérdésre, akkor az azt jelenti, hogy nagyon jól viszonyulsz a kapcsolatotokhoz. Ha nem, akkor van alkalmad megismerni ezeket a vágyakat és támogatni a párodat abban, hogy rendszeresen elérhesse ezeket a dolgokat.

4. Mit találtál bennem olyan különlegesnek, hogy úgy döntöttél, összeházasodsz velem?

Emlékeztetni magatokat arra, hogy mi volt az az elsődleges dolog, ami miatt mindketten úgy döntöttetek, hogy egymás mellett szeretnétek a hátralevő életeteket tölteni egy nagyon fontos dolog, ami újra örömöt hozhat a párkapcsolatotokba.

5. Mi az a dolog a család után, ami erőt ad minden reggel, hogy felkelj és minden este, hogy akár éjszakázz is?

Gyakran a család iránti gondoskodás miatt el tudunk siklani a régmúlt szenvedélye fölött. Felismerve és észben tartva párunk vágyait, elgondolkodhatunk rajta, hogy hogyan segíthetnénk ő abban, hogy közelebb jusson vagy elérhesse céljait.

6. Bizonytalanodtál már el valaha velem kapcsolatban? Ha igen, mi miatt?

A bizonytalanság és a hűtlenség a kapcsolatok halálának egyik vezető oka, miatta ördögi körbe kerülhet, ami elégedetlenséget eredményez. A kérdésre adott válasznak segítenie kell téged abban, hogy az empatikus oldaladat erősítsd, miközben tudatosabbá válhatsz, hogy soha ne ismételd meg azt a cselekedetet vagy ha mégis előfordul, tudj rajta javítani.

7. Mi az a dolog, amivel kapcsolatban azonnal változtatnom kellene magamon?

Senki sem tökéletes. Mindenkinek van lehetősége a fejlődésre és arra, hogy jobb önmagává válhasson. Bízz benne, hogy a párod neked akarja a legjobbat és bölcsen tekint a rossz tulajdonságaidra. Próbálj meg azokon változtatni a saját érdekedben is.

8. Ha meg tudná tervezni a halálod, hogyan nézne ki?

Eközben a partnered képzelte szárnyalni kezdhet és olyan válaszokat kaphatsz erre a kérdésre, amire nem is gondoltál volna. Kiderülhetnek párod legfurább, legsötétebb gondolatai is a hiedelmeiről és az életről. A válasza segíthet abban is, hogy megtudd, mennyit számítasz neki a jövőbeli életében.

9. Titkoltál-e el valamit előlem szándékosan a múltban?

Nem kell feltárnia, hogy pontosan miről volt szó, ha volt ilyen. Közben te is elgondolkodhatsz azon, hogy te rejtegettél-e a párod elől valamit. Ez segíthet felismerni azt, hogy mennyire hatékony a kettőtök között folyó kommunikáció és hogyan tudtok rajta javítani annak érdekében, hogy ezután még tisztább legyen.

10. Felnőve hogyan képzelted el az ideális házasságot? És az ideális otthont?

Végtére is, miért vannak együtt a párok? Azért, hogy társai legyenek egymásnak az életben, a vágyak és célok elérésében, az ideális élet és az otthon megvalósításában és a szeretet nyújtásában. Erre a kérdésre válaszolva megítélhetitek, hogy hol tartotok éppen és mi kell még ahhoz, hogy elérhessétek az álmotokat.

11. Ha lenne egy új szokás vagy hagyomány, amihez tartanunk kellene magunkat, mint egy pár, mi lenne az?

Akár ugyanannak a könyvnek az olvasása, meditálás, beszélgetés, főzés vagy kertészkedés. Legyen a bármi, a lényeg, hogy ketten végezhessétek és örömeteket leljétek benne, közben megfigyelhetitek, hogy milyen jótékony hatása lesz a kapcsolatotokra.

12. Vakon megbízol bennem?

A bizalom minden kapcsolat alapja. Fontos, hogy te és a párod egyenlően bízzatok egymásban, így lehet elérni egy igazán egészséges kapcsolatot, amiért mindent meg kell, hogy tegyetek.

13. Szerinted mennyi ideig leszünk képesek a szenvedélyes együttlétre?

Vége egy szórakoztató kérdés, amely a fizikai kapcsolatotokat is értékelhetitek. Ha a párod egy közeli korhatárt ad meg, akkor az azt jelenti, hogy ideje felfűszerezni a dolgokat. Ha viszont azt mondja, hogy addig, amíg a fejünk búbjától a lábujjunk hegyéig ráncosak nem leszünk, akkor minden rendben közöttetek.

tudasfaja.com

 

Hirdetés