Kezdőlap AKTUÁLIS Jönnek az újabb kormánybejelentések! Figyeljen mindenki!

Jönnek az újabb kormánybejelentések! Figyeljen mindenki!

Ma 11. 30-tól Gulyás Gergely az energiaválsággal kapcsolatos újabb bejelentéseket tesz a Kormányinfón – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

 

Amint arról a Blikk is beszámolt, ismét összeült a kormány, s elindult a munka: a fő cél, hogy megoldást találjanak az energiaválságra, illetve az uniós szankciók ellensúlyozására, valamint napirenden volt a legújabb nemzeti konzultáció is.

A tegnapi napon Orbán Viktor bejelentette a kormány döntéseinek egy részét:„A kormány reggel óta az energiaárak kérdésével foglalkozott.

 Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak.

Brüsszelben azt ígérték, a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Uniónak. Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért. Nemzeti konzultációt indítunk a szankciókról, s mindenkit kérünk, mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének” – árulta el a miniszterelnök.

A csütörtöki Kormányinfón újabb bejelentések várhatók – adta hírül Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő a Facebook-oldalán.A kormány többi döntését ma 11.30-tól ismertetik majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt.

loading...