Kezdőlap EGÉSZSÉG Jobban károsítja a májat, mint az alkohol, ráadásul naponta fogyasztjuk!

Jobban károsítja a májat, mint az alkohol, ráadásul naponta fogyasztjuk!

MEGOSZTÁS

A fehér, finomított cukrot a szekemberek fehér drogként is szokták emlegetni, mivel nagy fenyegetést jelent a szervezet számára a rendszeres és túlzott fogyasztása. Számos krónikus betegség alakul ki a nagy mértékű cukorbevitel talaján.

Tanulményok bizonyították, hogy egy újkeletű betegség kezd az élre törtni a krónikus betegségek között, ami nem más, mint a nem-alkoholos zsírmáj. Ez májzsugorhoz és 2-es típusú cukorbetegséghez is vezethet.

Nem alkoholos zsírmáj

Ennek a betegségnek a fő oka a túlzott mértékű cukorfogyasztás. A sokkoló tény, hogy nem csupén a túlsúlyosakban, de a vékony alkatúakban és a gyermekekben is kialakulhat.

Jellemzője, hogy triglicerid (zsír fajta) halmozódik fel a májban és kötőszövet képződést, illetve gyulladásos folyamatokat indíthat el.

Mielőtt a belekből a vérbe jutna, a cukor két komponense bomlik, a glükózra és a fruktózra. A fruktóz egy olyan szénhidrát molekula, amelyet kizárólag a máj alakít át.

Akkor nincs probléma, ha csak kis mennyiségben és ritkán fogyasztunk cukrot (például gyümölcsök formájában). Ha viszont finomítottan, nagy mennyiségben visszük be, glikogénként tárolódik, majd zsír képződik belőle.

Rákos sejtek táplálása

A cukor ráadásul a gyorsan szaporodó, rákos sejtek számára is elsődleges tápanyag és a rákos elfajulást is támogatja.

A szakemberek szerint a cukorbeteg protokoll diétát nem csak a diabéteszeseknek, de az egész lakosságnak, ideértve az egészségeseket is, követniük kellene.

Csökkentsd a napi cukorbeviteledet! Vigyázz az egészségedre!

A témában szintén ajánlott:

Ez már hivatalos – A cukor az agy káros drogja!

A cukorbevitel 6 súlyos kockázata, amiről mindenkinek joga van tudni!

Fehér vagy barna? Lerántjuk a leplet a kétféle cukorról! Fogadjunk te sem tudtál erről!

13 súlyos elváltozás, amit a cukros üdítők okoznak a testedben!

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...