Kezdőlap EGÉSZSÉG Tarts otthon jázmint : csökkenti a szorongást, depressziót, pánik rohamokat

Tarts otthon jázmint : csökkenti a szorongást, depressziót, pánik rohamokat

Nem számít, hogy szeretünk-e a szabadban lenni, bizonyított tény, hogy a természettel való közelebbi kapcsolat jót tesz az egészségnek és nyugtató hatással van az idegrendszerre. Számtalan növény létezik, amelynek jótékony egészségügyi hatásait évezredek óta kihasználják. 

Azoknak, akik nagyobb városokban élnek sokkal korlátozottabbak a lehetőségeik a természettel való közvetlen kapcsolatra, különösen, ha lakásban élnek és a munkájukat is egy irodában ülve töltik. Az ilyen tényezők magukkal hordozzák a stressz okozta depresszió és szorongás nagyobb kockázatát.

Fontos, hogy azok, akik nem tudnak sok időt a szabad levegőn, természetes környezetben tölteni, alternatív megoldásokhoz folyamodjanak, hogy némi élővilágot csempészhessenek az életükbe. Nagyon hasznos az otthonunkban szobanövényt tartani.

Miért olyan jó a jázmin?

Kutatók felfedezték, hogy a jázmin illatának belégzése javítja a hangulatot és a mentális egészségre is jó hatással van. Ez illóolaj formában való alkalmazás során is bizonyított volt.

Tudósok egy csapata egerekkel végzett kísérletet, akiket jázmin illóolaj gőzének tettek ki. Az egerek a gőz belégzése után sokkal nyugodtabbak voltak, mint előtte. Az egerek agyában, mint később képalkotó eljárásokkal megállapították, kémiai változásokat indukált a jázmin illóolaj gőzének belégzése.

Úgy tartják, hogy a jázmin képes elősegíteni a szorongás és a feszültség csökkentését, amellett fejleszti a kognitív képességeket, javítja az éberséget és az alvás minőségét, egyensúlyba hozza a hormontermelést és a libidót is növelheti.

A jázmin virágának aromája és a növényből készült illóolaj is hatékony a mindennapos stressz kezelésben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...