Kezdőlap EGÉSZSÉG Ízületi gyulladás, migrén, menstruációs fájdalom? Ez a vitamin mindent megold

Ízületi gyulladás, migrén, menstruációs fájdalom? Ez a vitamin mindent megold

A magnézium több, mint 300 biokémiai folyamatban vesz részt a szervezetben, ezért nem vitatott, mennyire fontos a rendszeres bevitele. A szív, az agy, az izmok és az idegrendszer számára elsődleges ásványi anyagnak számít. 

 

 

A testünkben nagyjából 25g magnézium található. Ennek 50-60%- a a csontokban van, a fennmaradó az izomszövetben, a lágy szövetekben és a testfolyadékokban oszlik meg. A szervezet nem állítja elő, ezért azt táplálkozással és kiegészítéssel kell bevinnünk. A napi ajánlott bevitel 300-350 mg.

6 egészségügyi probléma, amelyet a magnézium kiküszöböl:

1# Ízületi gyulladás
Az ízületi gyulladás akkor alakul ki, amikor a csontvégeket borító porcok elkopnak. A magnézium segít erősíteni a csontokat és megvédeni az ízületeket azáltal, hogy az izomszövet funkcióját is helyreállítja.

2# Fibromialgia

Ez egy vázizomszövetet érintő rendellenesség, amely gyakran jár együtt fáradtsággal, emlékezetromlással, alvási nehézséggel és hangulatingadozással. A magnézium bizonyítottan jó hatással van az ezzel az állapottal összefüggő tünetek enyhítésére.

3# Menstruációs görcsök

A magnézium segít szabályozni az egyes hormonok hatásait. Hatékonyan képes csökkenteni a menstruációs fájdalmat és megelőzni a premenstruációs szindróma tüneteit.

4# Migrén
A legtöbb ember, akinek migrénes fejfájása van, egyben magnézium hiányban is szenved. Mivel képes enyhíteni a feszítő érzésen, ezért megelőző jelleggel is alkalmazható a migrén gyakoriságának és intenzitásának csökkentésére.

5# Neuropátiás fájdalom

Többféle idegi eredetű fájdalmat képes enyhíteni, legyen szó diabéteszes neuropátiáról vagy gerincet érintő fájdalmakról.

6# Operáció utáni fájdalom
Egyfajta érzéstelenítő hatással is rendelkezik, mivel segíti az izmok elernyedését operáció előtt közben és után is. Egészségügyi szakemberek intravénásan is adják a betegeknek ilyen esetekben. A fájdalom fokozódását is képes késleltetni.

Ha étrend kiegészítő formájában szednéd, mindig kérd ki szakember tanácsát.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...