Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a teljes lista – Betiltották ezeket a mobilokat, bánhatja, akinek ilyen...

Itt a teljes lista – Betiltották ezeket a mobilokat, bánhatja, akinek ilyen van

Hirdetés

Az InterDigital cég nyerte meg a szabadalmi pert Németországban, aminek következtében ideiglenesen tilalmat kapott a Lenovo és a Motorola termékeinek értékesítése az országban.

 

Hirdetés

A müncheni bíróság döntése alapján a két vállalat által gyártott eszközök, mint például okostelefonok, táblagépek és más mobilinternet-kapcsolattal rendelkező eszközök, nem kerülhetnek forgalomba az érintett területen.

Az InterDigital amerikai vállalat egy WWAN technológiai szabadalmi vitában győzedelmeskedett, és ennek eredményeképpen szabadalmi sértés miatt értékesítési tilalmat rendeltek el a Lenovo és a Motorola termékeire Németországban.Ez a döntés újabb példa arra, hogy a nagy technológiai cégeknek rendszeresen szembe kell nézniük szabadalmi vitákkal, amelyek hatással lehetnek piaci jelenlétükre.

Ez már nem az első eset, hogy ilyen jellegű tiltás érinti a technológiai vállalatokat Németországban. Korábban a OnePlus, Oppo és Vivo is szüneteltette termékeinek értékesítését az országban egy másik szabadalmi vita miatt.

Bár ezek az ügyek általában rendeződnek, az ilyen tiltások mégis jelentős hatással lehetnek a vállalatok üzleti tevékenységére és piaci részesedésére.

A Lenovo és a Motorola mostani helyzetben nem kínálhatja vagy importálhatja a szabadalmi vitát kiváltó termékeit Németországban.

Az ideiglenes tilalom végrehajtásához az InterDigitalnak 4,5 millió eurót kellett biztosíték formájában letétbe helyeznie.

Ennek eredményeként a Motorola már eltávolította termékeinek hivatkozásait a német weboldaláról, míg a Lenovo korlátozta laptopjainak listáit.Bár a harmadik féltől származó kiskereskedők továbbra is értékesíthetik a termékeket, az új készletek beszerzése csak a jogi vita lezárulása után lesz lehetséges.

A Lenovo tervezi fellebbezni az ítélet ellen, ám a jogi folyamatok hosszú időt vehetnek igénybe, így előfordulhat, hogy termékeik egy ideig nem lesznek elérhetők Németországban.

Hirdetés