Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme egy egyszerű trükk, amivel ontja majd a kerted az epret, csak...

Íme egy egyszerű trükk, amivel ontja majd a kerted az epret, csak győzd leszedni!

Ha szereted az epret és te magad is termesztesz otthon, akkor itt az ideje, hogy felturbózd a termesztést és megtriplázd a termésed ezzel a pofon egyszerű módszerrel!

A gyönyörű és dúsan termő eper titka nem más, mint az eperfólia! Ilyet a nagyobb kertészeti árudákban, barkácsboltokban vásárolhatsz, méghozzá egészen elviselhető összegért.

Haszna elsősorban az, hogy nem hagyja megszökni a talajból a vizet, másrészt nem engedi, hogy a gyomok vegyék át az uralmat az eperpalánták felett.

Íme a teendők lépésről lépésre a tökéletes eperágyáshoz:

1. Ásd fel a kiválasztott területet, alaposan forgasd át a talajt. Ha juttatsz bele szarvasmarhatrágyát, még jobb! A nagyobb gyökereket, növénymaradványokat kézzel szedegesd ki.

2. Alakíts ki egy méter széles magasított ágyást, erre borítsd rá a fóliacsíkot. A fólia mindkét szélére teljes hosszában húzz földet, hogy stabilan a helyén maradjon, ne tudja fölkapni a szél.

3. A lyukakba ültesd be az eperpalántát, majd jól locsold be.

Nem utolsó szempont, hogy az eperszemek így nem érnek hozzá a talajhoz, a rothadásos, penészes termésromlást gyakorlatilag teljesen kiküszöböli ez a módszer.

loading...