Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ilyen szerelmi sorsra vannak ítélve az elvált szülők gyermekei!

Ilyen szerelmi sorsra vannak ítélve az elvált szülők gyermekei!

A gyerekek sokkal több mindent látnak, hallanak, és főleg éreznek, mint amennyit a szülők gondolnának. Sokszor azt hisszük, hogy ha egy kicsit halkabban, vagy esetleg idegen nyelven kommunikáljuk le a problémákat, akkor a gyerek nem érti meg. Pedig a kicsik nagyon érzik, ha valami nehézség, probléma, rossz hangulat van a családban.

 

A válás, a gyereket is nagyon megérinti, még, ha nem is mondják ki konkrétan. Érzik a két szülő közötti borzasztó hangulatot, és sokszor bizony azt gondolják, hogy ők a hibásak mindenért.

Végig kell nézzék azt, hogy eltűnik a szülők egymás iránti szeretete, sőt, egyenesen gyűlöletté alakul át.

Mivel a szülők külön költöznek egymástól, ezért a gyerekeknek innentől kezdve két otthonuk, idővel pedig két családjuk lesz, amit nagyon nehéz megszokni.

Egy kamaszkorban levő gyerek még nehezebben éli meg ezt az időszakot, hiszen a tinédzserek lelki problémáival is meg kell küzdjön. Elutasító és agresszív lesz, szembeszáll a szülőkkel, bezárkózik, esetleg elkezd hazudozni.

Ilyenkor, ha úgy tűnik, hogy a nagy a baj, és nem csak egy megszokott tinédzser lázadás, akkor érdemes szakember tanácsát kérni.

A válás bizony a gyerek jövőbeli életére is kihatással van. Finn kutatók elvált szülők 16 éves gyerekei körében végeztek felméréseket, majd 16 évvel később ismét felkeresték őket. Az eredmények igencsak meglepőek voltak.

Az elvált szülők gyerekei nagyrészt hasonló életutat jártak be, mint a szülők, vagy esetleg meg sem házasodta.


A statisztikák alapján kiderült, hogy leginkább csak a nőkre, a férfiakra kevésbé volt igaz, hogy a szülők válása befolyásolta az életüket.

A nők esetében gyakoribb volt a boldogtalan párkapcsolat, a kiábrándultság, nehezebben nyíltak meg párjuk számára.

A szakértők szerint leginkább az lehet ennek az oka, hogy a lányok az esetek nagy részében az édesanyjukkal maradtak, és látták, hogy azt mennyire megviseli a válás, így ők is elvesztették a férfiakba vetett bizalmukat.

A kislányok számára nem volt többé egy megfelelő példakép, aki megmutathatta volna, hogy milyenek a megbízható férfiak.

Ha az anya és a lánya között megmaradt a szoros kapcsolat, akkor pozitívan hatott a lányok fejlődésére, felnőttkorban sokkal magabiztosabbak lettek.

Nagyon fontos, hogy a válás során odafigyeljünk a gyerek lelki egészségére is, ne hagyjuk, hogy hibásnak, és magányosnak érezze magát.

tudasfaja.com

loading...