Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK Ilyen a tökéletes leves! Liptai Claudia elárulta a húslevesének a titkát. Elképesztő,...

Ilyen a tökéletes leves! Liptai Claudia elárulta a húslevesének a titkát. Elképesztő, hogy mitől lesz kristálytiszta a levese

Hirdetés

Liptai Claudia az rtl.hu-nak beszélt pár érdekes gasztronómiai kérdésről.

 

Hirdetés

A kiváló színésznőről és műsorvezetőről tudhatjuk, hogy igen komoly kapcsolatot ápol a gasztronómiával, mivel cukrász végzettséggel is rendelkezik, 2021-től pedig a Mestercukrász műsorvezetője.

A kérdésre, hogy “milyen csokoládéval szokott bűnbe esni”, elmondta, hogy mogyoróssal – számol be a blikkruzs.

“Ez egy gyerekkori beidegződés. Akkoriban maximum havi egy sportszeletre volt pénzünk. Az, hogy nekem mogyorós csokim legyen valahonnan a dollárboltból, egy mission impossible volt. A mai napig olyan íze van, amikor beleharapok, hogy a gyönyörök kertje megnyílik az elmémben, annyira csodálatos. De alapvetően, mindenek felett a dobostortát imádom. Legfeljebb egy szeletet tudok megenni, néha még annyit sem. Cukor túltengésem van, ha picit több édeset eszek a kelleténél.”


Elmondta azt is, mi húslevesének a titka, amelyet az egész család imád:

Egyértelműen az idő. A türelem, ami nekem nincs – de a húslevesbe beleteszem. Nagyon sok mindent fejlesztettem rajta. Sajnos sok ételt nem tudtam ellesni anyukámtól – pedig el kellett volna, csak már nem tudom –, de annak nagyon örülök, hogy a húslevesét sikerült. Az egyik titka az amúgy, hogy többféle hússal dolgozom. Szárnyassal nem, csak marha és sertés. Félig megfőzöm a húsokat, teljesen leszűröm, kimosom az edényt és visszateszem. Akkor lesz kristálytiszta a leves. Újra visszarakom a lébe és utána mehet bele minden. Én például rakok bele kurkumát is.”


Íme videón is:

Neked mi a véleményed? Ne felejsdt el megosztani, hogy a barátaidhoz is eljusson!

Hirdetés