Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tisztíthatod meg a fehér zoknikat anélkül, hogy klórt használnál!

Így tisztíthatod meg a fehér zoknikat anélkül, hogy klórt használnál!

Mint tudjuk a klór az egyik leghatékonyabb tisztító-és fehérítőszer, de ezen jótulajdonságon túl káros hatással van a textíliára. Ha nem akarjuk, hogy szétroncsolódjanak, kivékonyodjanak a zoknijaink, tisztítsuk egy kíméletesebb módszer segítségével.

Az alábbiakban 3 szuperhatékony módszert mutatunk. Neked csak választanod kell közülük!

1.Citromos víz

Egy nagyobb tálat félig tölts fel vízzel, tedd fel melegedni, majd adj hozzá egy citromot felszeletelve. Annyi vizet kell tölteni, hogy ellepje a zoknikat. A citrom levét próbáld meg minél jobban kinyomkodni. Hagyd tíz percig állni, majd öblítsd ki, és mosd ki a megszokott módon a zoknikat.

2.Tengeri só vagy szódabikarbóna

Este áztasd be tiszta vízbe a zoknikat, majd másnap adj hozzá egy marék tengeri sót, vagy egy fél marék szódabikarbónát. Tíz perc múlva adj hozzá mosószert, majd mosd ki a megszokott módon. Ha nagyobb foltok vannak a zoknin, akkor víz, és szódabikarbóna keverékéből készített pasztával dörzsöld át.

3.Oxigénes víz

3%-os oxigénes vízre lesz szükséged az alábbi módszerhez. A megszokott módon mosd ki a fehér zoknikat, csupán annyit kell még tenned, hogy a mosószerhez egy fél csésze oxigénes vizet adagolsz.

tudasfaja.com

loading...