Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szüntesd meg a vérzést pár másodperc alatt!

Így szüntesd meg a vérzést pár másodperc alatt!

Gyerekkorunkban, ha vízhólyag lett a sarkunkra, mindig a tojás héjának fehér hártyás részével borítottuk. Rövid időn belül már el is múlt a fájdalom, és a gyulladás, hamar regenerálódni kezdett a bőr.

Ez kis hártya nagyon sokoldalúan felhasználható, ha elvágtuk az ujjunk, felsértett a cipő, vagy elégettük a kezünk, segítségünkre lehet. A vágások, kisebb sebek, és vérzések esetén számos természetes gyógymód áll rendelkezésünkre. Használjuk ki őket!

Kisebb sebek, és vágások

A kisebb vágások esetén gyakran már az is eredményes lehet, ha kevés hideg vízzel lekezeljük. Ettől általában el szokott állni a vérzés, és a fájdalom is enyhül. Ha ez nem működött, akkor mártsunk ecetbe egy vattadarabot, és azt tegyük a vágásra.

Miután a vérzés elállt, a sebgyógyulás felgyorsítás érdekében próbáljuk ki az alábbi módszerek valamelyikét.

1.Kössünk egy kis darab banánhéjat a sebre, és hagyjuk rajta 2-3 órán keresztül. Utána cseréljük frissre a héjat.
2.A fahéj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, tisztítja, és fertőtleníti a sebet.
3.Készítsünk egy keveréket méz és tejszín egyvelegéből. 1 rész mézet, és 2 rész tejszínt keverjünk el, majd ezzel kenegessük be a vágást, napi 2-3 alkalommal.
4.A tojás héjának belső fehér hártyáját húzzuk le, és gyorsan helyezzük a vágásra. Hagyjuk rajta míg megszárad, magától lepattog, majd tegyünk egy újat, ha szükséges.

Súlyos sebek, és vágások

Ha a vágás mély, és a vérzés nem akar elállni, sőt fokozódik, mindenképp ajánlott felkeresni egy orvost. Ebben az esetben ne próbáljuk otthoni módszerekkel kísérletezni, a nagy vérveszteség akár végzetes is lehet.

loading...