Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg a hangyáktól, bolháktól, csótányoktól!

Így szabadulj meg a hangyáktól, bolháktól, csótányoktól!

Hirdetés

A nyári időszakban elszaporodó rovarok, és bogarak nagyon bosszantóak tudnak lenni, főleg, ha nem csak a kertünkbe, de a lakásunkba is bemerészkednek!

 

Hirdetés

Szabaduljunk meg tőlük az alábbi természetes módszerek segítségével!

Vizes csapda

A csótányok nem tudnak meglenni víz nélkül. Töltsünk fel egy üveget vízzel, és helyezzük olyan helyre, ahol a legtöbb csótányt láttuk. Tegyünk az üvegbe egy kevés kávézaccot is, ezt ugyanis nagyon szeretik a csótányok. Bele fognak menni az üvegbe, így nem lesz más dolgunk, mint az, hogy rácsavarjuk az üveg tetejét, és kidobjuk őket.

Természetes permet

Víz, és folyékonyszappan keverékéből készítsünk egy keveréket, és ezzel spricceljünk rá közvetlenül a csótányokra. A szappanos víz megfojtja őket, és nem nem fognak tudni közlekedni.


Csali

Keverjünk össze cukrot, bórsavat, és lisztet. Szórjuk le a konyha sarkába, és közel a nyílászárókhoz. A csótányok befalatoznak a keverékből, és rövid időn belül nem fognak tudni mozdulni.

Rovarirtó spray
Egy szórófejes flakonba keverjünk össze citromot, uborkát, Listerint, menta olajat, és babérlevelet, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Fújjuk be az érintett területeket, és rövid időn belül a csótányok ki fognak költözni a lakásunkból, mivel nem bírják az erős szagot.

Éheztessük a kártevőket

A csótányok 7 napnál tovább nem élnek víz nélkül. Szüntessünk meg a lakásban minden vízforrást, ellenőrizzük a csöpögő csapokat, a kagylót mindig töröljük szárazra. Ha nem jutnak semmilyen vízhez, el fognak pusztulni.

Hirdetés