Kezdőlap EGÉSZSÉG Így lesz isteni a főtt kukorica! Amióta így csinálom, mindenki kíváncsi a...

Így lesz isteni a főtt kukorica! Amióta így csinálom, mindenki kíváncsi a titkomra!

Hirdetés

A csemege kukorica a lángos mellett a nyár egyik közkedveltebb eledele. Nem tudunk elképzelni úgy strandolást, vagy fesztivált, hogy meg ne ennénk 1-2 cső kukoricát.

Mi imádjuk a csemegekukoricát, éppen ezért nyaranta próbálunk minél többször főzni otthon is. Ha egy kis szerencsénk van, a piacon lédús, édes csöveket tudunk beszerezni az őstermelőktől. A csemegekukorciának a titka a főzési módszerben rejlik. Ugyanis nem mindegy, hogy hogyan főzzük meg!

Hirdetés

Most mutatunk egy olyan módszert, mely segítségével ellenállhatatlanul finom kukoricát főzhetünk.

Tegyünk oda egy fazék vizet főni, majd, amikor forrni kezd, adjunk hozzá 2 kocka vajat, 1 csésze tejet. Addig kavargassuk, míg a vaj felolvad, azután tegyük bele az előre megfőzött kukoricákat. Főzzük kis lángon 7-8 percig. Ezután vegyük ki a fazékból, kenjük meg egy kevés vajjal, és fogyasszuk frissen. Aki sósan szereti, sózza meg, de van, akinek inkább a natúr kukorica a kedvence.

Ez az egyik legjobb elkészítési mód, a kukorica, kívül ropogós, belül puha, vajas, és ízletes lesz tőle. Aki akarja végül egy kis olívaolajat is használhat a vaj helyett.

Hirdetés