Kezdőlap EGÉSZSÉG Így küzdd le az őszi fáradtságot – Nekünk minden évben beválik!

Így küzdd le az őszi fáradtságot – Nekünk minden évben beválik!

Rövidebb nappalok, alacsonyabb hőmérséklet és melankóliát idéző tájkép. A napfény intenzitásának csökkenése különféle változásokat hoz létre a testben: a szerotonin (boldogsághormon) szint csökken és a D-vitamint nehezebb előállítani.

Így kevesebb energiánk lesz, hajlamosabbak leszünk depresszióra, aluszékonyságra és fertőző betegségekre is, hiszen az immunrendszerünk is gyengülhet. A különösen veszélyeztetett csoportok a gyermekek és az idősek.

Természetes megelőzés és gyógymód

Sütőtök

A sütőtök nagyon előnyös az idegrendszer egészségére nézve. Lehet sült vagy főtt. Béta-karotin tartalma jó antioxidáns hatással rendelkezik és segíti az immunfolyamatokat. Emellett a sütőtök hatékony a depresszió és szorongás enyhítésére is.

Teljes kiőrlésű gabonák

Hasznosak a fáradtsággal és fertőzésekkel való küzdelemben. A gabonák magas szénhidrát tartalma kellő energiát biztosít a szervezet számára, ugyanakkor rost tartalma táptalajul szolgál a jó bélbaktériumoknak, amelyek az immunrendszer működésében jelentős szerepet játszanak.

C-vitamin

A megfázással való küzdelemben nagy segítséget nyújt a C-vitaminban gazdag élelmiszerek (káposzta, savanyított zöldségek, bogyós gyümölcsök, csipkebogyó) fogyasztása és kiegészítők szedése is.

Probiotikumok

A probiotikus készítmények, étrend kiegészítők a fentebb említett módon, tudományosan bizonyítottan stimulálják az immunrendszer működését, ezért szedésük nem csak a kockázatosabb időszakokban, de állandó jelleggel ajánlott. Pl. joghurtok, fermentált zöldségek, kombucha, stb.

tudasfaja.com

loading...