Kezdőlap EGÉSZSÉG Így készíts magadnak saját, természetes antibiotikumot

Így készíts magadnak saját, természetes antibiotikumot

Hirdetés

Ez a természetes antibiotikum hatásos, gyors, olcsó, és nincsenek olyan mellékhatásai vagy káros következményei, amelyekkel általában a legtöbb antibiotikum rendelkezik.

Sokan tudatában vagyunk annak, hogy a bakteriális fertőzések kezeléseképpen alkalmazott antibiotikus gyógyszerek mennyi káros mellékhatással bírnak. Sajnos manapság a gyógyszerevés idejében az antibiotikumok fogyasztását is túlzásba visszük, ezzel segítve a baktériumok ellenálló képességének fejlődését. A probléma tovább fokozódik az antibiotikumokkal szennyeződött élelmiszerekkel, mint a tejtermékek és a hús.

Hirdetés

A természet hatékony, mégis biztonságos megoldást nyújt a bakteriális fertőzésekre a különféle növényi részekben megtalálható hatóanyagok által. Ezeket évszázadok óta használják a tradicionális orvoslásban különféle állapotok kezelésére.

A természetes antibiotikumok egyedülálló hatásmechanizmussal rendelkeznek. A baktericid hatás mellett serkentik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gátolják a baktériumok szaporodását és végeznek velük.

Mivel a tudósok igyekeznek kevésbé káros megoldásokat keresni a belső ökoszisztémáink segítésére, jelentős erőfeszítést fektetetnek bizonyos élelmiszerek és gyógynövények természetes antibiotikus tulajdonságainak tanulmányozására.

Mire lesz szükséged?

1 fokhagymás gerezd

2 evőkanál méz

2 evőkanál őrölt gyömbér

1/2 evőkanál őrölt chili paprika

1/2 evőkanál őrölt fahéj

1 dl friss citromlé

Így készítsd el:

Keverd össze a reszelt fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a fahéjat a citromlével.

Add hozzá a mézet, majd keverd azt is jól el.

Pihentesd ezt a szirupot szobahőmérsékleten 3 órán át. Tárold a hűtőszekrényben, jól zárható üvegedényben.

Hogyan kell alkalmazni?

Minden reggel bármilyen étkezés előtt vegyél be 1 evőkanál szirupot az immunrendszered megerősítéséhez. A hideg időszakban érdemes naponta többször is fogyasztani belőle.

Miért működik?

Méz: természetes gyulladásgátló hatású, viszont nem minden méz egyenlő. Az Új-Zélandból származó manuka méz más hatóanyagokat is tartalmaz, mint a metil-glioxál (MG). Az MG köztudottan antibakteriális tulajdonságot ad a méznek. A manukát orvosi minőségű méznek nevezik és sebek kezelésére használják.

Fokhagyma: Rengeteg olyan tanulmány van, amely bizonyítja a fokhagyma erőteljes antibakteriális hatását. Egy tanulmány kimutatta, hogy a természetes fokhagymás fűszerek erős antibakteriális hatással rendelkeznek. A vizsgálat kutatói szerint a fokhagyma több kórokozóra is ​​hatást fejtett ki, és gyógyszer-rezisztens baktériumok okozta betegségek kezelésére is alkalmazható.

A hatékony antibiotikus hatások miatt a fokhagymát össze kell törni, néhány percig hagyni a levegőn állva mielőtt fogyasztjuk. Ha kiegészítőt használ, fogyasszon fokhagyma kivonatot legalább 1,3% alliin tartalommal, napi 600-1200 mg adagban.

Gyömbér: A gyömbérben található hatóanyagok, a zingeron és shogaol aktív antibakteriális hatással rendelkeznek. Ezenkívül hatásos gyulladáscsökkentő szerek, és fájdalomcsillapítóként is alkalmazzák őket az ayurvédikus gyógyászatban. A gyömbér egy fantasztikus terápiás élelmiszer, amely a mindennapi étkezésben is szerepet kaphat.

Mivel az antibiotikum rezisztencia riasztó ütemben növekszik, úgy tűnik, bölcs dolog a természethez fordulni a bakteriális fertőzések leküzdéséhez és megelőzéséhez. Ne feledjük, hogy az antibiotikumok szükségtelen és mértéktelen fogyasztása károsítja az emésztőrendszert és az immunrendszert is.

Hirdetés