Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Így keress jól Google-n! Az emberek 96%-a nem ismeri ezeket a módszereket.

Így keress jól Google-n! Az emberek 96%-a nem ismeri ezeket a módszereket.

Hirdetés

A korszerű technológia és a nagysebességű internetkapcsolat korszakában gyakorlatilag bármiről képesek vagyunk információt találni. Néhány perc alatt megtalálhatjuk a legfinomabb pite receptjét, vagy megtudhatunk mindent a hullám-részecske dualizmusról.

Azonban a leggyakrabban át kell rágnunk magunkat egy tetemes ismeretanyagon ahhoz, hogy a számunkra legrelevánsabb információt megtaláljuk. Ez gyakran több időt vesz igénybe, mint amennyire szükség lenne, épp ezért felsorolunk nektek néhány ügyes módszert, amivel hatékonyabban tudtok majd keresni.

Hirdetés

# 1 Ez vagy az?

Néha nem vagyunk biztosak abban, hogy helyesen emlékeztünk az információkra vagy a névre, amire szükségünk van a kereséshez. De ez nem jelent problémát! Egyszerűen sorolj fel néhány lehetséges változatot, amit keresel, és válaszd szét őket a “|” szimbólum beírásával. A szimbólum helyett a “vagy” is használható. Ezután elég könnyű lesz kiválasztani a legmegfelelőbb eredményt.

# 2 Keresés szinonimák segítségével

Nyelvünk szinonimákban gazdag. Néha ez nagyon hasznos tud lenni, ha online tartalmak között kutatunk. Ha a keresett kifejezéssel kapcsolatos webhelyeket szeretnéd megtalálni, nem pedig egy az kifejezést tartalmazó elemeket, akkor add hozzá a “~” szimbólumot a kereséshez.
Például, ha az “egészséges ~ élelmiszer” kifejezésre keresel rá, akkor az egészséges táplálkozás, különböző receptek, valamint az egészséges táplálkozási módokat hozza majd fel.

# 3 Weboldalak keresése

Van, hogy olvasol egy érdekes cikket és később azt meg szeretnéd osztani egy barátoddal vagy csak te magad újraolvasni, de sajnos elnavigáltál. A kívánt információ megtalálásának legegyszerűbb módja az, ha beírod a webhely nevét, majd a kulcsszót vagy a teljes kifejezést a cikkből, és azonnal megjelenik.

# 4 A csillag ereje

Amikor éles elménk cserben hagy, ha egy kulcsszót, kifejezést vagy számot szeretnénk felidézni, amire szükségünk van ahhoz, hogy megtaláljuk, amit keresünk, akkor a nagyszerű “*” szimbólumhoz fordulhatunk segítségül. Elég csak ezt használnod elfelejtett szó / kifejezés helyett, és meg fogod találni a keresett dolgot.

# 5 Időtartam használata

Néha sürgősen meg kell tudnunk, hogy mi történt az adott időszakban. Ehhez a dátumok között három pontot kell írni, hogy lekérhessük az adott időszakra tartozó információkat. Például, ha tájékozódni akarunk a 20. századi tudományos felfedezésekről, akkor írjuk ezt: tudományos felfedezések 1900…2000

# 6 Egész kifejezések

A keresési kifejezés idézőjelek közé sorolása a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy valamit konkrétan és pontos sorrendben találhassunk meg.

Például, ha beírod, hogy pozitív gondolatok, idézőjel nélkül, a keresőmotor megmutat minden lehetséges eredményt, ahol ez a kifejezés előfordul, függetlenül a kifejezés szavainak sorrendjétől.

Ha viszont idézőjellel írod be a “pozitív gondolatok” kifejezést, akkor csak azokat az eredményeket kapod meg, amelyekben ezek a szavak csak abban a sorrendben jelennek meg, ahogyan beírtad őket. Ez nagyszerű módja annak, hogy megtalálj, mondjuk egy dal címet vagy előadót, esetleg egy írást, amiből csak egy sort vagy részletet ismersz.

# 7 Nem fontos keresési szavak

A jelentéktelen keresőszavak kihagyásához egyszerűen írj egy mínusz szimbólumot a kereséshez. Ha például egy érdekes könyveket szeretnél találni, ugyanakkor meg is szeretnéd venni azt, írd be a keresőbe ezt: érdekes könyvek – vásárlás

Hirdetés