Kezdőlap EGÉSZSÉG Így csökkentsd a magas vérnyomást gyógyszerek nélkül!

Így csökkentsd a magas vérnyomást gyógyszerek nélkül!

A magas vérnyomás a világ népességét érintő egészségügyi probléma, amelyet az életmód jelentős mértékben befolyásol. Ilyenkor az erekre a benne áramló vér a normálisnál nagyobb nyomást fejt ki és hosszas fennállása számos krónikus szív-érrendszeri betegségnek ad alapot.

Talaján fejlődhet ki a veseelégtelenség és olyan súlyos, életet veszélyeztető események is, mint a szívinfarktus vagy a stroke.

A fizikai aktivitás szerepe

A British Journal of Sport Medicine (Brit Sportorvoslási Folyóirat) publikált egy tanulmányt, amelyben leírták, hogy a fizikai aktivitás legalább olyan hatékony lehet a vérnyomás csökkentésében, mint a receptre felírt gyógyszerek.

A kutatók elismerték, hogy bár az eredmények nagyon bíztatóak, konkrét tesztek végzése szükséges, hogy a fizikai aktivitás és a gyógyszerek hatását pontos értékekkel alátámasztva is össze tudják hasonlítani egy jóval nagyobb vizsgálati populációban.

Ennek tükrében azt javasolják az embereknek, hogy önkényesen ne hagyjanak fel a gyógyszerek szedésével, de fokozzák a fizikai aktivitásukat, járjanak el minél rendszeresebben edzeni, tornázni, mivel egyértelműen pozitív hatása van a szervezetre.

A tanulmány 194 klinikai kísérlet eredményeit (gyógyszerek hatása a szisztolés vérnyomásra) és 197 vizsgálat eredményeit (a szervezett fizikai aktivitás hatása a vérnyomás értékekre) vette alapul, amelyekben összesen 39.742 személy vett részt.

Az olyan mozgásformákat vették górcső alá, mint a séta, futás, biciklizés, úszás, tornázás és erőnléti edzések.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...