Kezdőlap EGÉSZSÉG Igazi csodaszer, ha fokhagymát eszel éhgyomorra

Igazi csodaszer, ha fokhagymát eszel éhgyomorra

Hirdetés

Nem mindenki hisz abban, hogy fokhagymát enni éhgyomorra jó dolog. Az, aki már egyszer kipróbálta az viszont állítja, hogy igenis hasznos, és az a személy évente többször meg is ismétli. Reméljük ennek a cikknek az elolvasása után Ön is így gondolja majd!

 

Hirdetés

 

 

Miért is jó fokhagymát enni éhgyomorra?

Ha hetekig minden nap éhgyomorra elfogyasztunk egy gerezd fokhagymát sokan úgy vették észre, hogy a magas vérnyomás megszűnt. A fokhagyma megakadályozza a szívproblémák kialakulását és serkenti a máj működését is. A gyomorpanaszok kezelésében is igen hasznos, a vírusok okozta hasmenést például képes kezelni. Vannak akik azt állítják, hogy idegi problémákra is jótékonyan hat, de csak akkor, ha éhgyomorra fogyasszuk azt. A régiek gyógyító táplálékként tekintettek a fokhagymára, a népi orvoslásban ugyanis az első számú gyógynövények közé tartozott.

A fokhagyma és az alternatív gyógyítás

Ha méregtelenítésről van szó, akkor a fokhagyma a legjobb választás. Az orvosok szerint hatóanyagai képesek megtisztítani a testet a parazitáktól és a férgektől, sőt még a daganatos betegségek megelőzésében is segítség lehet. Ha valaki allergiás a fokhagymára nagyon fontos, hogy ne fogyasszon belőle.

Flu-treatment-with-eating-garlic

Miért éhgyomorra?

Mivel reggel, ébredést követően még üres a gyomor, így ez a legmegfelelőbb időszak arra, hogy az ott lerakódott baktériumokat kiűzze, illetve, hogy a lehető leghatékonyabban felszívódjon és fejtse ki jótékony hatását az emberi szervezetben. Egy gerezd fokhagymánál soha ne fogyasszunk többet éhgyomorra, minden alkalommal győződjünk meg a tisztaságáról. Ha már vérnyomás problémáinkra gyógyszert szedünk, akkor csak fél gerezddel fogyasszunk belőle, mivel a fokhagyma önmagában is csökkenti a magas vérnyomást. Minden elfogyasztás után 5-10 perccel reggelizzünk meg és igyunk bőséges folyadékot, hogy minél előbb tápanyaghoz jusson a gyomor.

További cikkeink a fokhagymáról:

http://www.tudasfaja.com/fokhagyma-citrom-kura-erelmeszesedes-ellen/

http://www.tudasfaja.com/miert-ne-vegyunk-kinai-fokhagymat/

http://www.tudasfaja.com/fokhagymacsepp-keszitese-hazilag/

http://www.tudasfaja.com/ertisztitas-termeszetesen-citrom-foghagyma-kura/

http://www.tudasfaja.com/a-legtokeletesebb-immunerosito-hazilag-recept/

 

szerző:tudasfaja.com

Hirdetés