Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Idáig rosszul gondoztuk az uborkát! Így lenne a helyes, amivel dupla mennyiségű...

Idáig rosszul gondoztuk az uborkát! Így lenne a helyes, amivel dupla mennyiségű lesz a termés!

Az uborka az egyik legegészségesebb zöldségünk. Idézd csak fel azt az érzést, amikor a nyári kánikulában beleharapsz egy lédús uborkába, amit a saját kertedből szakítottál le.

 

Van néhány szabály, melyet, ha betartasz, akkor sokkal nagyobb lesz az uborkahozam az idén, és így bőségesen eheted nyáron, de még az eltevésre is jut.

– öntözés után egy kicsit a talajt fel kell lazítani, hogy jobban be tudjon jutni a víz a gyökerekhez. Vigyázni kell azonban, nem szabad mélyre ásni, mert megsértheted a tövet.

– a kánikulában nagyon sok vízre van szüksége az uborkának. Soha ne önts rá hideg vizet, legyen inkább szobahőmérsékletű.

– az ötödik levél megjelenése után egy éles kés segítségével vissza kell csípni a növényt, mert akkor elkezdi növeszteni az oldalhajtásokat, és bővebb lesz a termés

– ahol túlságosan erős a szél, érdemes a kukorica sorok közé ültetni az uborkát, hogy védettebb helyen legyen– az erős napsütés ellen ültessünk karalábét az uborka tövek mellé

– az uborka tövek körül érdemes talajtakarót használni, vagy mulcsozni, hogy védelmet nyújtsunk

– nagy szárazságban időközönként párásítsuk a levegőt az uborka körül, hogy megakadályozzuk az atkák elszaporodását

– ha hirtelen megváltozik az időjárás, vagy túlságosan nagy a forróság az uborka íze kesernyés lehet. Próbáljunk árnyékot biztosítani számára.

tudasfaja.com

loading...