Kezdőlap EGÉSZSÉG Hónapokon át minden nap megevett 1 mandarint, ez történt a testével!

Hónapokon át minden nap megevett 1 mandarint, ez történt a testével!

Ha az alma szezonja ősszel van, akkor a mandarin “szezonját” hazánkban belőhetnénk decemberre, ugyanis ebben a hónapban fogy belőle a legtöbb itthon. Ez az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs a banán mellett, ami az ünnepek táján fogyni szokott.

 

Már a Mikulás is tesz belőle a csomagba és kevés olyan ember van, aki egy felbontott mandarin aromájáról ne a karácsonyra asszociálna. Finom, illatos, szeretjük. Ez mind szép és jó, de hasznunk is származhat abból, ha sokat eszünk belőle? A válasz, igen.

Mondunk rá 7 okot, hogy miért jó mandarint fogyasztani.

1# Javítja a kognitív funkciókat

A mandarinban található kálium, folsav és számos antioxidáns jótékony hatással van az idegi működésre. A folsav csökkenti az Alzheimer és a kognitív hanyatlás megjelenésének valószínűségét. A kálium a vérkeringés serkentéséért felelős.

2# Jót tesz a várandós nőknek

A már említett folsavnak jó forrása és ezáltal a magzati fejlődést is támogatja. Segíti a velőcső záródási folyamatot és a magzati vérképzést. Hiányában megnő a koraszületések és az idegrendszeri rendellenességek száma.

3# Segít fenntartani a normál vérnyomást

A magas kálium és az ehhez arányában illeszkedő alacsonyabb nátrium szint segít az egészséges vérnyomás fenntartásában.

4# Hozzájárul a szív egészségéhez
Rost, C-vitamin és B6-vitamin a legismertebb szívet támogató tápanyagok. Ezekben a mandarin természetes módon bővelkedik.

5# Segít felvenni a küzdelmet a fertőzésekkel

Egy nagyobb mandarin a napi ajánlott C-vitamin bevitel 53%-át tartalmazza. A C-vitamin egy erős antioxidáns vitamin, amely támogatja a fertőzések elleni védelem felépülését és eliminálja a rákkeltő, sejtkárosító szabadgyököket a szervezetben.

6# Jót tesz a hajnak és a bőrnek

A megfelelő C-vitamin bevitel nem csak az immunrendszert támogatja, de segíti a kollagén képzést, amely egy esszenciális fehérje a bőrben és a hajban.

7# Támogatja az emésztési folyamatot

Kiváló rostforrás, ennek köszönhetően támogatja az emésztést. Serkenti a bél motilitást, csökkenti a tranzit időt és a vastagbélrák megelőzésében is szerepet játszik.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...