Kezdőlap EGÉSZSÉG Hónapokat adtak neki az orvosok, de legyőzte a rákot. 13 évvel később...

Hónapokat adtak neki az orvosok, de legyőzte a rákot. 13 évvel később megosztotta az étrendet, ami meggyógyította!

Az élet egyik pillanatról a másikra képes óriási felfordulást teremteni körülöttünk. Az ember egyik percben a boldog jövőt tervezi és bizakodva áll a mindennapok elé, a másikban már azt sem tudja, hogy melyik bolygón van. A rák diagnózisa az egyik legnehezebb hír, amivel az valaki szembesülhet.

2005-ben, az  akkor 41 éves Kathy Mydlach-Bero is megtapasztalta ezt a drámai fordulatot. Az orvosok mellrákot találtak nála és közölték vele, hogy nagyjából 21 hónapja van hátra.

A kétgyerekes édesanya azonnal elfogadta a kezelési javaslatot. Átesett egy műtéten, kemoterápiában és sugárkezelésben is részesült, azonban a rák mégis tovább terjedt és áttéteket képzett.

11 hónappal a diagnózist követően az orvosok daganatot találtak a fejében és a nyakán. Eltökélve, hogy nem adja fel, folytatta a kezeléseket, bár busásan megfizette az árát.

Ahogyan Kathy visszaemlékezett:

“A veséim és a májam kezdett leállni, a tüdőm és a szívem is károsodott.”

Mivel a prognózisa fokozatosan rosszabbodott, Kathy úgy döntött, hogy elfordul a hagyományos módszerektől és kísérletezni kezd.

“Megmondtam az onkológusnak, hogy a protokollal fel fogok hagyni, mert így vagy úgy, de biztosan meghalok. És ha mennem kell, hát így nem akarok elmenni.”

Abbahagyta a szintetikus szereket és helyette egy barátja által javasolt anti-angiogén (érképzés gátló) ételeket tartalmazó étrendet kezdett el. A lényeg az, hogy ezek az élelmiszerek megakadályozzák az érképződést, ami alapvetően a növekvő tumort is átszövi és ezáltal lassítják a rák előrehaladását.

A rákos daganatok angiogén növekedési faktor nevű fehérjét szabadítanak fel, amely stimulálja az erek tumorba növekedését, ezáltal oxigénnel és tápanyagokkal gazdagon ellátva a rákos sejteket. Az anti-angiogén terápia célja az, hogy ezt az érnövekedést akadályozza, és ezáltal kiéheztesse a rákos sejteket.

Mivel a gyógyszerfejlesztés költséges folyamat és a szintetikus szerek negatív mellékhatásaival is számolni kell, a kutatók úgy döntöttek, hogy élelmiszerekkel végeznek kutatásokat.

A következő élelmiszerek nem csak az érképzést gátolják, hanem antioxidáns tartalmuk révén a daganatok kialakulásának esélyét is csökkentik.

Anti-angiogén élelmiszerek

Ilyenek a zöld tea, articsóka, szeder, áfonya, ananász, grapefruit, vörösbor, karfiol, ginzeng, kurkuma, petrezselyem, szőlőmagolaj, étcsokoládé, paradicsom, málna, fokhagyma, meggy, citrom, kel, kelbimbó, ánizs, maitake gomba, tök, szerecsendió, szója, eper, kék áfonya, alma, narancs, vörös szőlő, brokkoli, bok choi, levendula, gyömbér, olíva olaj.

Amint Kathy elkezdett ilyen módon változtatni az étrendjén, a rák terjedése lassulni kezdett.

Az orvosom csak ennyit mondott:

“Húha, ez nagyon érdekes.”

Kathy diagnózisa óta 13 év telt el és teljesen rákmentes, amellett pedig szívesen osztja meg másokkal az étrendet, ami nála is bevált. Örömmel segít hasonló rákos betegeknek abban, hogyan állítsák össze étrendjüket azokból az élelmiszerekből, amelyek elengedhetetlenek a küzdelemben.

A Harvard Egyetem kutatni kezdte a módszert, hogy megállapíthassa, széles körben is alkalmazható-e.

Nem is kétség, hogy a megfelelő étrend mennyire fontos a szervezet egészséges működése számára. Kathy-nek konkrétan  megmentette az életét.

 

tudasfaja.com

loading...