Kezdőlap EGÉSZSÉG Hölgyek figyelem! A nőgyógyászok ezt a 4 gyakorlatot ajánlják minden nő számára!

Hölgyek figyelem! A nőgyógyászok ezt a 4 gyakorlatot ajánlják minden nő számára!

Hirdetés

Az egészséges női szervek működése érdekében oda kell figyelnünk táplálkozásunkra, és életmódunkra, sőt, a rendszeres tornát is be kell iktatnunk.

Az alábbi tornagyakorlatok segítségével fejleszthetjük a méh izomzatának rugalmasságát, serkentjük a vérkeringést. Végezzük minden nap ezeket az egyszerű gyakorlatokat, és látni fogjuk, hogy sokkal egészségesebbek, és rugalmasabbak leszünk minden területen.

Hirdetés

1.Érintsük meg a talajt

Álljunk egyenesen, emeljük fel a két karunkat, húzzuk be a hasunkat amennyire csak tudjuk. Húzzuk ki magunk, és nyújtsuk a karjainkat amilyen magasra csak tudjuk, majd egyenes háttal, és lábbal hajoljunk le, és érintsük meg a földet. Ez a gyakorlat nyújtja a combizmokat, és nyugtatja az ágyék izmokat. Végezzünk néhány karkörzést mielőtt visszatérnénk a kiinduló pozícióba.

2.Behajlított térdek

Feküdjünk le a földre, húzzuk fel a térdeinket, majd nyújtsuk ki oldalt a két karunk. Csukjuk be a szemünk, próbáljunk relaxálni. Fordítsuk oldalra a térdeinket, közben ne nyíljanak szét, a hátunk próbáljuk egyenesen tartani a talajon. A csípőnket hagyhatjuk, hogy forduljon. Előbb az egyik oldalunkra, majd a másik oldalunkra forduljunk. Ez a gyakorlat nyugtatja az ágyéki izmokat, és relaxáló hatása van.

3.Pillangó

Feküdjünk a hátunkra, és hajlítsuk be a térdeinket. Húzzuk minél közelebb a sarkakat az ülőgumóhoz. Nyissuk szét a lábainkat, majd szintén felhúzott lábbal érintsük össze a talpainkat. Minél jobban szétnyitjuk a lábainkat, annál hatásosabb a gyakorlat. A kezeinket tehetjük a fejünk alá, de kinyújthatjuk a testünk mellett is.

4.Felső spárga

Feküdjünk a hátunkra, nyújtsuk ki oldalt a karjainkat, majd emeljük fel a lábainkat, és nyissuk szét oldalirányba amennyire csak tudjuk. Ha nehezen menne, kezdetben végezhetjük egy fal mellett is.
Minden gyakorlatot legalább 5-10 alkalommal ismételjünk meg. Idővel aztán növelhetjük a gyakorlatok számát.

Hirdetés