Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Hölgyeim figyelem! 14 hasznos trükk, ami tartóssá teszi a sminket a nagy...

Hölgyeim figyelem! 14 hasznos trükk, ami tartóssá teszi a sminket a nagy melegben!

A meleg időjárás, az arcbőr izzadása nagyon próbára tudja tenni nyáron a sminkelést. Ha nem választjuk a megfelelő kozmetikai termékeket, akkor könnyen arra eszmélhetünk, hogy, amit reggel magunkra kentünk, az délre már elfolyt.

Ha nem akarunk bosszankodni az elfolyt sminkünk miatt, akkor jó, ha betartjuk az alábbi tanácsokat.

1.Válasszuk ki a megfelelő krémet

A kozmetikusok szerint nyáron kerülni kell az olaj alapú, túl zsíros krémeket.

2.Sminkelés előtt mindenképp alapozzunk

Megfelelően tisztítsuk le az arcbőrünk, kenjük be egy hidratáló krémmel, majd alapozzuk be. A hidratáló krém tartósabbá teszi a sminket a kánikulában is.

3.A kozmetikai szerek megfelelő alkalmazása

Soha ne alkalmazzuk ujjal a kozmetikai szereket, használjunk mindig szivacsot, vagy ecsetet. Így vékonyabb rétegben vihetjük fel az alapozót, púdert vagy festéket, ami nyáron nagyon fontos.

4.Az önbarnító krémek használata

Az önbarnító krémek azt a hatást váltják ki, mintha fehérebbek lennének a fogaink, és csillogóbb a szemünk. Hogy természetes hatást érhessünk el a használatukkal, azokra a területekre alkalmazzuk, melyek hajlamosabbak a leégésre: állra, homlokra, arccsontra.

5.Kevesebb festék

Nyáron kevesebb festéket, szempillaspirált tegyünk fel magunkra, így megelőzhetjük azt, hogy elfolyjon. Egy hidratálókrém, és egy szempillaspirál bőven elég lesz a kánikulában.

6.Zsíros arcbőr

A zsíros arcbőr a nyári kánikulában csak még több faggyút termel. Használjunk egy világosabb alapozót, így némileg álcázni tudjuk a problémát.

7.Kerüljük a túl harsány színeket

A hivalkodó színeket jobb ha mellőzzük, inkább csak valami semleges színnel sminkeljünk, válasszunk a természeteshez közelálló színeket.

8. Megfelelő szemhéjfesték

A krémes szemhéjfestékek nem hasznosak a nyári időszakban, ugyanis az izzadás során könnyen összegyűlnek a szem sarkában. A probléma kiküszöbölése érdekében használjunk inkább folyékonyabb szemfestéket, ez hamarabb felszívódik, és nem kenődik el.

9. Púder

Nyáron inkább krémpúdert válasszunk a por állagú púder helyett. Csak egy vékony rétegben vigyük fel az arcra, mert különben túl fényes lesz, és a bőr sem fog tudni lélegezni. A porpúder a leizzadt arcbőrön hamar megrepedezhet, és egy nem túl szép hatást kelthet.

10. Vízálló szempillaspirál

Főleg nyáron, mivel ilyenkor több időt tartózkodunk a vízparton, medencében kizárólag csak vízálló púdert válasszunk.

11.Megfelelő szemceruza

A tus helyett mindenképp jobb, ha szemceruzát választunk nyáron, hiszen annál kisebb az esély, hogy elfolyjon.

12.Rúzs

Az erőteljes színű rúzsok helyett inkább válasszunk egy, a bőrszínünktől csak pár árnyalattal eltérő, krémesebb állagú rúzst. Nyugodtan használhatunk inkább mondjuk szájfényt, azzal könnyebb bánni a nyári melegben.

13.Használjuk új színeket

A nyár a megfelelő idő arra, hogy újabb színekkel, és árnyalatokkal kísérletezzünk. Bátran válasszunk különböző színű festékeket öltözködésünknek megfelelően, de ne vigyük túlzásba. Maradjunk meg a természetesség határain belül.

14. Arcfrissítő kendő használata

Nyáron nagyon jó, ha van nálunk egy sminkletörlő nedves kendő, így bármikor újra sminkelhetjük magunk. Egy hosszú forró napon biztosan szükségünk lesz erre.

tudasfaja.com

loading...