Kezdőlap EGÉSZSÉG Hogy szoktál aludni? Ezt az 5 dolgot jobb, ha mellőzöd, mert megbetegíthetek!

Hogy szoktál aludni? Ezt az 5 dolgot jobb, ha mellőzöd, mert megbetegíthetek!

Hirdetés

Vannak olyan káros szokásaink, melyektől, ha nem válunk meg előbb-utóbb megbetegíthetnek. Hiába panaszkodunk, hogy rosszul tudunk aludni, vagy allergiásak lettünk, ha egy sor szokásunkon nem változtatunk.

Nézzük, melyek azok a dolgok, melyektől ajánlott lenne megválni minél hamarabb!

Hirdetés

1.Egyenlőtlen matrac

Ha állandóan hát-vagy derékfájással ébredünk fel, érdemes a régi matracot, egy kényelmesebbre cserélni. Nem mindig a puha matrac a megfelelő. Szakemberek szerint a keményebb matrac, az olyan, amibe nem süppedünk bele sokkal hasznosabb lehet egészségünk szempontjából. Ajánlott kipróbálni egy habszivacsot.

2. Házi kedvenc az ágyban

Sokan alszanak a kutyájukkal, vagy macskájukkal, ami alapjában véve nem a legjobb ötlet. Az ágyban megtelepedett állatszőr, allergiás reakciókat válthat ki. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk az allergiától, távolítsuk el a házikedvencünk a hálószobából, cseréljük le az ágyneműt, tisztítsuk meg a matracot, textíliákat, és csukjuk be az ajtót, hogy többé ne jusson be a szobába.

3.Porhalmok

Szakemberek szerint minden felnőtt ember naponta kb. 1,5 gramm elszáradt hámsejetet “vedlik le”. Ez pedig mind felhalmozódik a matracon, ágy alatt, és a por atkák kedvenc helyszíne lesz az ágyunk. Ha minden reggel kipirosodott, viszkető szemmel ébredünk, akkor érdemes arra gyanakodni, hogy beköltöztek a poratkák az ágyunkba. Hetenete egyszer legalább mossuk ki az ágyneműt, és fertőtlenítsük le a matracot, töröljük fel az ágy alatt.

4.Baktériumok

Ha nem szellőztetünk megfelelően, a baktériumok elszaporodhatnak a hálószobánkban. Minden reggel nyissuk ki legalább egy fél órára az ablakot, hetente egyszer pedig fertőtlenítsük le a matracot, ágyneműt.

5. Vegyszerek

A matracok gyártáskor egy olyan láthatatlan bevonórétegek kapnak, mely segítségével könnyebben ellenállnak a tűznek, és a baktériumok sem telepednek meg olyan könnyen bennük. Azonban ez a védőréteg vegyszereket tartalmaz, és ez egy idő után allergiás reakciókat válthat ki. Ha lehet mindenképp bio, természetes anyagból készült, egészségesebb matracot válasszunk.

 

Hirdetés