Kezdőlap EGÉSZSÉG Házi készítésű szájvíz, amitől nem romlanak majd a fogaid, fertőtlenít, megelőzi a...

Házi készítésű szájvíz, amitől nem romlanak majd a fogaid, fertőtlenít, megelőzi a fogszuvasodást, a fogkő képződést és az ínybetegségeket

Gyerekkorunk óta arra vagyunk nevelve, hogy minden egyes nap legalább kétszer, ébredés után és lefekvés előtt, mossunk fogat, ha azt akarjuk, hogy erősek és egészségesek maradjanak. 

Egy idő után a szájvizek is bejöttek a divatba és a mindennapi fog- és szájápolás rutinjába szépen beépültek. Ezek a készítmények extra védelmet jelentenek a szájhigiéné területén.

Egyetlen probléma van velük, hogy meglehetősen drágák. Tudatában annak, hogy otthon is elkészíthető, miért költenénk rá többet, mint amennyit feltétlenül szükséges?

Antibakteriális hatású, megelőzi a fogszuvasodást, a fogkő képződést és az ínybetegségeket

A fogorvosok szerint nem szabadna elteljen úgy nap, hogy ne öblögetnénk ki a szánkat szájvízzel. Hogy miért? Mert megelőzik a fogkő lerakódását és képesek eltávolítani azokat a szennyeződéseket és baktériumokat, amelyeket a fogkefével nem lehet elérni. A friss lehelet pedig garantált.

A házi szájvíz elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 csésze hideg víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 csésze hidrogén-peroxid
  • 1/2 csésze forró víz

Elkészítés

Keverd össze a szódabikarbónát a sóval.

Áztasd be a fogkefét forró vízbe, majd szórj rá a szódabikarbónás keverékből és mosd át a fogaidat alaposan pár percig. A keverékből egy cseppet se nyelj le.

Ezután keverd ki a hidrogén-peroxidot vízzel és öblítsd ki a szádat vele 1 percen keresztül, majd köpd ki.

Ismételd meg a műveletet heti 2x és észre fogod venni, hogy a fogkő eltűnik. Emellett előnye még, hogy 100%-ban természetes módszer, semmilyen fehérítő-, tartósító- vagy ízanyagot nem tartalmaz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...