Kezdőlap EGÉSZSÉG Házi gyógymód a benőtt körmök ellen, ami megszünteti a gyulladást, a fájdalmat...

Házi gyógymód a benőtt körmök ellen, ami megszünteti a gyulladást, a fájdalmat és a benőtt részt!

A benőtt köröm egy nagyon kellemetlen és hosszan tartó állapot lehet, amely akkor következik be, amikor a köröm lemeze az ujj lágy szövetébe épül bele. 

 

 

Az állapotot az idővel jelentkező gyulladás okozta kényelmetlen érzés, erősebb fájdalom és gennygyülem nehezíti. Esetenként vérzés is jelentkezhet.

Ha a benövés már teljesen kialakult és súlyos a gyulladás, egyedül a műtéti megoldás hozhat jó eredményt, viszont a kezdeti fázisban még otthoni kezelési módszerekkel is nyakon lehet csípni a bajt.

1# Hidrogén-peroxid

A hidrogén-peroxid segít puhítani az érintett bőrterületet, majd miután a köröm körüli terület felpuhult, könnyedén el lehet távolítani a köröm túlnőtt részét. Emellett megakadályozza a fertőzést és enyhíti a fájdalmat.

Alkalmazás:


Tölts fel egy tálat meleg vízzel, majd adj hozzá fél csésze, 3%-os hidrogén-peroxidot és áztasd benne az érintet lábat legalább 30 percig. Ezután töröld meg alaposan. Végezd el naponta 2x, amíg a tünetek teljesen meg nem szűnnek.

2# V-alakú vágás

Ha sikerül V alakban bevágni a körmök széleit azzal akadályozhatod meg a leghatékonyabban, hogy az érintett körömlemez tovább növekedjen befelé.

Alkalmazás:

Tartsd az ollót 45 fokos szögben és vágd le a köröm széleit. Ez a legjobb kezelés és megelőzés is egyben.

3# Fogselyem

A legnehezebb helyek tisztítására a fogselyem a legjobb eszköz. Még a benőtt körmök esetében is hasznát lehet venni. Bár ez a módszer kissé kellemetlen, megéri a rövidke fájdalmat.

Alkalmazás:

Áztasd az érintett lábat kb. 20 percig meleg vízben. Alaposan töröld meg és tegyél az érintett részre szegfűszeg olajat. Óvatosan helyezd be a fogselymet a köröm alá és addig ismételd ezt a módszert, amíg meg nem szűnnek a tünetek.

4# Ricinusolaj

A ricinoleinsav, amely a ricinusolajban található, kitűnő antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A ricinusolaj segít meggyógyítani a benőtt körmöket, mivel növeli a vérkeringést és lágyítja a bőrt az érintett terület körül.Alkalmazás:

Önts egy kevés ricinusolajat egy vattakorongra és alaposan töröld át vele lefekvés előtt az érintett részt. Hagyd rajta hatni egész éjszakára. Naponta alkalmazd, amíg a köröm mellett meg nem gyógyul.

5# Vatta a köröm alá

Ha egy darab vattát helyezel a beteg köröm alá, akkor az lehetővé teszi, hogy enyhüljön a fájdalom és az érintett terület gyorsan meggyógyulhasson. Először persze kellemetlen lesz, ezért ne nyomd túl erősen a vattát.

Alkalmazás:

Áztasd az érintett lábat meleg vízben legalább 20 percig. Alaposan töröld át. Óvatosan emeld meg a körmöt egy csipesszel és tedd be alá a vattát. Ügyelj rá, hogy csak tiszta anyagot használj, és naponta cseréld.

tudasfaja.com

loading...