Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Hátborzongató történet egy eltűnt fiúról, aki új gyerekként tért vissza

Hátborzongató történet egy eltűnt fiúról, aki új gyerekként tért vissza

Bobby Dunbar 1912-bent tűnt el. Újbóli megjelenése egy elhelyezési csatát, egy tévesen elítélt embert és egy 90 évvel későbbi hihetetlen DNS-tesztet eredményezett.


A gyerek, akit Bobby Dunbar-ként neveltek fel, a fiú családjával pózol egy képen.

Eltűnt egy gyermek és az egész ország keresni kezdte őt. Végül a családja visszakapta, aztán felfedezték, hogy ő lényegében mégsem a gyerekük.

Ez az esemény valóban megtörtént 1912-ben, Lousiana-ban a Dunbar családdal. Az igazság pedig furcsább, mint egy fiction sztori.

1912. augusztus 23-án a Dunbar család egynapos kirándulásra indult a louisiana-i Swayze-tóhoz. Ahogy a család a vízben játszott, amikor hirtelen, az akkor még csak 4 éves kis Bobby eltűnt. Lessie és Percy Dunbar mindenütt keresték a fiukat, de kénytelenek voltak felhívni a hatóságokat, miután a keresésük nem járt sikerrel.

A helyi rendőrség, és végül az állami rendőrség egy egész országra kiterjedő keresést indított a fiú után. Fogtak és szétszedték az alligátorokat, dinamitot dobtak a tóba, remélve, hogy felhozza a testet a víz felszínére. Egyik erőfeszítés sem hozta közelebb őket a fiú megtalálásához.

8 hónappal Bobby eltűnése után a Dunbar család jó hírt kapott. Egy fiút találtak Mississippiben, akire illett Bobby személyleírása. Egy William Cantwell Walters nevű embert láttak a fiúval. Amikor a hatóságok elkapták, azt állította, hogy a fiú Charles Bruce Anderson, a bátyja és a családjuknak dolgozó Julia Anderson nevű nő törvénytelen gyermeke.

Azt állította, hogy a fiú, akit Bruce-nak nevezett, Julia a gondjaira hagyta, míg elment dolgozni. Sok városi lakos Walters mögött áltt, de a rendőrség még így is letartóztatta, a fiút pedig őrizetbe vették.

A fiú és a Dunbar család találkozás még minidig zavaros. Egy újság azt állította, hogy örömteli volt, és a fiú azonnal felkiáltott: “Anya”, amikor Lessie-t látta. Más beszámolók azt állítják, hogy sem Lessie, sem Percy Dunbar nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a fiú Bobby lenne.

A következő nap, amikor a fiút hazavitték és Lessie Dunbar este megfürdette, azt mondta, hogy azonosítani tudta a testén lévő anyajegyek és hegek láttán, hogy az ő fiáról van szó. A rendőrség ezután hagyta, hogy a fiút hazavigye a Dunbar család.

Néhány nappal azután, hogy a Dunbar család Bobby-t hazavitte otthonába, Julia Anderson megjelent, és kiállt Walters azon állítása mellett, hogy a fiú az ő fia. Azt mondta, megengedte Waltersnek, hogy néhány napig vigyázzon ré, miközben munkát keresett, és  a néhány nap hónapokká nőtte ki magát, mivel nem járt sikerrel.

A rendőrség visszahívta a Dunbarokat, és kérte, hogy Bobby részt vehessen egy vizsgálatban, hogy megnézzék, vajon Julia helyesen be tudja e azonosítani őt.
Nem tudta. Másnap azonban visszatért, azt állítva, hogy akit Bobby Dunbar-ként azonosítottak, az ő fia, Bruce. A hír azonban akkorra már elterjedt, hogy előző nap bizonytalan volt és hogy a fiú jól érzi magát a Dunbarokkal, így a bíróság nem akart tovább foglalkozni az üggyel.

Mivel nem volt pénze pereskedni, Julia visszatért Észak -Karolinába és a fiút a Dunbar családdal hagyta.

Újság grafika, bal oldalon az igazi Bobby Dunbar, jobbra pedig a William Waltersnél talált fiú.

Ezen a ponton a Dunbarok teljesen biztosak voltak benne, hogy a gyerek Bobby. Hazamentek, a fiú nagyon jól beilleszkedett, játszott a testvéreivel és úgy tűnt, hogy jelét adja annak, emlékei vannak a házzal.

Walters-t letartóztatták emberrablásért és két évet töltött börtönben, mielőtt az ügyvédje fellebbezett volna. Az első tárgyalás költsége miatt a bíróság elutasította, hogy újravizsgálják az ügyet. Élete végéig ártatlannak nevezte magát az ügyben.

Úgy tűnt, hogy minden jól alakult, Bobby visszatérhetett a családjához és boldog volt. FElnőtt, feleségül vett egy nőtt és négy gyermekük született, majd 1966-ban halt meg. Meséltek neki a gyerekkorában történt eseményekről, de a családtagok mindegyikének azt álllította, hogy ő tudja kicsoda, márpedig nem más, mint Bobby Dunbar.

Aztán 2004 Bob Bob Dunbar Jr, Bobby Dunbar fia, beleegyezett egy DNS-tesztbe. A lánya, Margaret Dunbar Cutright nyomozott az események után, és egyszer és mindenkorra szerette volna bebizonyítani, hogy nagyapja Bobby Dunbar. A Bob Dunbar Jr DNS-ét összevetették az unokatestvéreiével, Bobby Dunbar fiatalabb testvérének gyerkeiével.

A teszt perdöntő bizonyítékkal szolgált – Bob Dunbar Jr. nem volt vérrokonságban a Dunbar család tagjaival.

Az a fiú, akit a Dunbar család évekkel ezelőtt Bobby Dunbar-nak hitt, valójában Bruce volt, Julia Anderson fia.

Az Anderson család örömmel fogadta, hogy a teszt végül őket igazolta. A Walters család is örvendezett, mivel a bizonyíték tisztázta Walters-t az emberrablásvádja alól.

Ami a valódi Bobby Dunbar-t illeti, sorsa még mindig ismeretlen. Margaret úgy véli, hogy a gyermek belecsúszhatott a tóba, vagy megfulladt, vagy egy aligátor ette meg. Egyes újságírók elmélete szerint Lessie és Percy Dunbar valamit tettek a fiukkal, és Bruce Anderson-t használták a hibájuk fedezésére.

A hatóságok azt állítják, hogy lábnyomokat találtak a tótól nem messze, és hogy a helyiek azt állították, hogy egy gyanús kinézetű embert láttak arra, de a pletykákat soha nem erősítették meg.

A rejtély ma is megoldatlan.

loading...