Kezdőlap AKTUÁLIS Hatalmas bejelentést tett a kormány, aminek sokan örülni fognak

Hatalmas bejelentést tett a kormány, aminek sokan örülni fognak

Hirdetés

Nulla százalékos kamatra vehetnek fel hitelt a csok-osok! A 0 százalékos kölcsönt azok tudják igénybe venni, akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felvétele mellett élnek a jegybank Zöld Otthon Programjában (ZOP) meghirdetett hitelekkel, amelyek október elejétől érhetőek el.

A ZOP-ot új, energiahatékony (legalább BB-besorolású) lakások és házak vásárlására, építésére lehet igénybe venni, a kamat teljes futamidőre fix és legfeljebb 2,5 százalékos.
A kormány bejelentése szerint két gyerek után 10 millió forint, három gyerek után pedig 15 millió forint nulla százalékos csok-hitelt lehet felvenni az energiatakarékos ingatlan vásárlása, illetve építése esetén az egyébként szokásos 3 százalékos csok-hitel helyett.

Egy három gyerekes család havonta akár több mint húszezer forintot spórolhat, ha a szokásos 3 százalékos csok-hitel helyett a nulla százalékos csok-hitelt fel tudja venni., azaz él a jegybanki zöld otthon program adta lehetőséggel.

Hirdetés

Húsz éves futamidő mellett 15 milliós kamatmentes hitelnek 62,5 ezer forint a törlesztője, a három százalékos csok-hitelnek 83 ezer forint, de még ez is jóval olcsóbb, mint a piaci hitel, ahol 5 százalékos kamatnál 98 ezer forint a havi törlesztőrészlet.


5 százalékos piaci hitel 3 százalékos csok-hitel 2,5 százalékos zöldhitel 0 százalékos csok
10 millió forint, 20 éves futamidő 65 ezer forint 55 ezer forint 53 ezer forint 41,7 ezer forint
15 millió forint, 20 éves futamidő 98 ezer forint 83 ezer forint 79,5 ezer forint 62,5 ezer forint
Hirdetés