Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Hány kedvelést érdemel ez a férfi, aki 25 éve vigyáz egy gólyára?

Hány kedvelést érdemel ez a férfi, aki 25 éve vigyáz egy gólyára?

Hirdetés

A horvát nemzetiségű Stepjan Vokic 25 évvel ezelőtt talált rá egy elesett kis gólyára a falujában. A szárnya olyan szinten sérült, hogy nem volt képes repülni. Vadászok lőtték meg őt. 

Stepjan gondoskodott róla, hogy a gólya, akit Malena-nak nevezett el, biztonságban élhessen vele. Egy fészket is kialakított számára a háza tetején, ahol Malena kényelmesen ellehet.

Hirdetés

Mivel Malena a téli időszakban nem képes melegebb éghajlatra repülni, ezért a garázsában is fenn van tartva egy fészek számára, ahol a hideg időszakot át tudja vészelni. Van, hogy Malena a házba is bemegy Stepjan-nal.

Mivel Malena nem volt képes visszatérni a vadonba, így Stepjan gondoskodik az ellátásáról. Ágakat gyűjt számára a fészek építéshez és élelmet is szerez neki. Élete nagy részét Malena töltötte ki.

Stepjan úgy hitte, hogy csak ők ketten lesznek, amikor 2002 tavaszán váratlan dolog történt. Egy hím gólya landolt a gólyalány fészkében, akit Klepetan névre keresztelt és azóta is egy párt alkotnak Malena-val. Klepetan minden ősszel elrepül Afrikába, ám tavasszal hazatért Malena-hoz.

A pár egy mesébe illő gólyacsaládot alkot és közösen – és persze Stepjan támogatásával – már több, mint 50 fiókát neveltek fel azóta.

Stepjan-nak három fia van és elmondása szerint Klepetan-t már negyedik fiaként tartja számon. Minden év tavaszán Malena, ő és az országban több, mint 1 millió ember live stream-en keresztül várja, hogy Klepetan hazaérkezzen, remélve, hogy nem sebesül meg út közben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés