Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ha te is otthon fested a hajad, akkor ezekre nagyon figyelj!

Ha te is otthon fested a hajad, akkor ezekre nagyon figyelj!

Hirdetés

Ma már a legtöbb nő, aki hajfestéket használ, nem a fodrászhoz kér időpontot, hanem maga csinálja meg otthon a hajfestést. Ha már egy jól bevált szín és hajfesték mellett döntünk, akkor senki nem mondaná meg, hogy azt nem fodrász festette.

 

Hirdetés

Minden nő elkövet azonban egy hibát, amit a fodrászok nem! Ez nem más, mint a foltos bőr, vagyis amikor a hajtövek környékén a festék beszínezi a hámréteget és ezt lehetetlen leöblíteni.

Lássuk hogy kerülhetjük ezt el!

1. Hidratálás és vazelin

Mielőtt elkezdenénk a hajfestést, gazdagon hidratáljunk. A száraz bőr ugyanis sokkal hamarabb beszívja a hajfestéket. Ezt úgy kerülhetjük el, hogy a fejbőrt bekenjük vékonyan vazelinnel és erre visszük fel a festéket. Ez segít megakadályozni a festék foltosságát is. 

2. Felejtsd el a reggeli arcmosást!

Aznap, amikor a hajfestést beiktattad a mindennapjaidba ne moss arcot, mert azok a természetes olajok és zsírok, amik az arcbőrödön vannak megakadályozzák majd, hogy a bőröd festékes legyen. 

Egyéb tippek, amiket ajánlatos betartani!

Kérj segítséget!

Az első pár alkalommal egyszerűbb megkérni egy barátnőnket, hogy segítsen, mint utána hetekig sapkában mászkálni, mert véletlenül kihagytunk hátul egy foltot. A megfelelő fedés érdekében olvassuk el a használati utasítást és tartsuk be a hatóidőt! Mikor nekilátunk felvinni a kencét, indítsunk el egy időzítőt, és mikor csörög, mossuk le a festéket. Nemcsak hogy a remélttől eltérő árnyalatot kapunk, de hajunkat is jelentősen roncsoljuk, ha túl sokáig pihen rajta a vegyszer.

Tincsek

Az első alkalommal a haj teljes hosszát, ám később bőségesen elég, ha a csak hajtöveket festjük, ezzel elkerüljük a további roncsolódást, és megelőzzük, hogy a hajhosszon több rétegnyi lerakódott festékanyag képződjön. Egy idő után a sok mosás és a nap hatására fakulhat a haj színe, ilyenkor beiktathatunk egy-egy frissítő festést. Mosáskor mindig használjunk kondicionálót, hiszen az erős kemikáliák nagyon megviselik a hajszálakat. A balzsam segít helyreállítani a felborzolt hajlemezeket, táplálja a fejbőrt és puha tapintásúvá varázsolja fürtjeinket. A bőrünkre került festéket egyszerűen lemoshatjuk, ha korábban felvittünk egy kis vazelint, ám ha ezt elmulasztottuk, egy kis alkohol vagy pár csepp citromlé segíthet a lepucolásában.

 Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés