Kezdőlap EGÉSZSÉG Orvosok figyelmeztetnek: ha te is lábujjas papucsot hordasz, ez a betegség fenyeget...

Orvosok figyelmeztetnek: ha te is lábujjas papucsot hordasz, ez a betegség fenyeget majd téged is!

A lábujjas papucsok már hosszú évek óta nagyon népszerűek és különösen szeretik viselni nők és férfiak is egyaránt. A veszélyekről, amelyet viselésük okoz, azonban kevesen tudnak!

 

1. HÁT- ÉS DERÉKFÁJDALMAT OKOZHAT

Ha naponta több, mint egy órát hordjuk, megfájdulhat tőle a hátunk, és a derekunk. A lapos, puha talp ugyanis nem tartja megfelelően a lábunk, és a sarkunk is erősebben ütődik neki a kemény talajnak. Ha ebben járunk nap, mint nap, akár gerinc elváltozásokat is okozhat.

2. NEM NYÚJT BIZTONSÁGOT A LÁBNAK
Mivel nagyon vékony a talpa, könnyen átszúrhatják az élesebb kő-, vagy üvegdarabok. Arról nem is beszélve, hogy, ha belelépünk egy szegbe, olyan, mintha mezítláb léptünk volna bele.

3. FENNÁLL A FERTŐZÉS VESZÉLYE

Ha a lábujjak közti gumis rész felsérti a bőrt, könnyen fertőzés alakulhat ki. Az éles gumis rész pedig észre sem vesszük, de gyakran belevág a megduzzadt, izzadt lábba.Soha ne hordjuk a flip-flop papucsot a városban, vagy kirándulásra. A strandra, vagy tengerpartra ideális, de, amint kijöttünk a vízből, szabaduljunk meg tőle. Praktikus, hiszen könnyű, szellős, és kevés helyet foglal, de nem arra tervezték, hogy az utcán járjunk benne egész nap.

Forrás

loading...