Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha paprikát vásárolsz, ezekre a dolgokra mindenképp figyelj!

Ha paprikát vásárolsz, ezekre a dolgokra mindenképp figyelj!

Hirdetés

Az édes paprika nagyon sok C-vitamint tartalmaz, sem a citrusok, sem a bogyós gyümölcsük nem tudnak versenybe szállni vele!

Fogyasszunk sok paprikát, hiszen nagyon jó hatással van az egészségünkre, elősegíti az anyagcserét, és az emésztést is. Kevesen tudják azonban, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelően édes, és ízletes paprikát.
Mint ahogy a

Hirdetés

legtöbb zöldség, a paprika is esetében is van női, és férfi termés is. Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy melyik a női, és melyik a férfi, figyeljük meg alaposabban a paprikát. A férfi paprikának három csücske, a nőnemű egyednek pedig négy csücske van. A hímnemű paprika hosszúkásabb, a női pedig kisebb, rövidebb, és tömzsibb.

A nőnemű paprika mindig ízletesebb, és édesebb, mint a hímnemű. Ezt sokkal kellemesebb frissen, salátákba keverni, megfőzve, vagy sütve viszont hamar szétmegy. Ha hőkezelni vagy tartósítani szeretnénk a paprikát, akkor inkább egy hím egyedet válasszunk. Ha töltött paprikát készítünk, akkor is hímnemű paprikát válasszunk. Frissen fogyasztva kellemes ízű, de a női sokkal édesebb. A hím típusú paprikában sokkal kevesebb a mag, ha szaporítani szeretnénk, akkor inkább női paprikákat válasszunk.

Kevesen tudják, hogy a legtöbb tápanyag a paprika végében található, amit általában levágunk, és elszoktunk dobni. Az is egy igen érdekes tény, hogy minél nagyobb, és nehezebb egy paprika, annál kevésbé lédús. Vásárláskor a paprika szárára is érdemes figyelni, legyen, nagy és zöld. Ha kicsi, és fonnyadt, vagy már teljesen elszáradt, akkor azt jelenti, hogy nem túl friss a paprika. Olyan paprikát se vásároljunk soha, amelyik foltos, mivel ezt azt jelzi, hogy gombás fertőzésnek esett áldozatul

Hirdetés