Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha megtudod mennyire hasznos, mindenre csalánt fogsz majd használni!

Ha megtudod mennyire hasznos, mindenre csalánt fogsz majd használni!

A kertek, árkok, patakpartok árnyékos helyein gyakori ezek a szúrós, csípős, rendkívül egészséges gyógynövény, amely tele van A-, B2-, C és K-vitaminokkal, de még számtalan jótékony növényi sav, zsír is van benne, nem beszélve az illóolaj tartalmáról, amely nagyon egészséges a szervezet számára.

Akik vérszegénységben szenvednek, fogyasszák bátran a csalánt, mivel igencsak magas a vastartalma. Párolva is remek, de teát is főzhetünk belőle.

Ha teát főzünk, nem csak a vérszegénység mérséklését érhetjük el, hanem megakadályozhatjuk a húgyúti fertőzéseket, védve a veséket, segítve a szerveknek, hogy minél alaposabban és hatékonyabban végezhessék el a vér megtisztítását a méreganyagoktól. Szakértők szerint 15 és 19 óra között érdemes csalán teát kortyolni, és mikor Újhold alakul ki, tartsunk 14 napos szünetet. Majd folytassuk a kúrát a következő Újholdig. Ha három, ilyen egymást követő kúrát elvégzünk, akkor nagy eséllyel számtalan problémától, rendellenességtől megszabadulunk.

A csalán az emésztésre is jó hatással van, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, így a fogyásban is segít, ha napi két bögre teát megiszunk, és mellette egészséges, vitamindús ételeket fogyasztunk. Ennek érdekében készítsünk el 400 ml főzetet, amelyhez adjunk hozzá egy kiskanál almaecetet. Semmilyen édesítőszert, még mézet se használjunk. Reggeli előtt félórával kell meginni a csalán teát, hogy pozitív hatással legyen az alakunkra.

A csalán tea a fejfájást, az ekcémát, valamint a vesekövet is elmúlasztja, emellett ha zsályát is teszünk a főzetbe, megelőzhetjük a vírusos, bakteriális fertőzéseket, amilyen az influenza is.

Ha macerátumot készítünk a csalánból, és azt felhígítva lefújuk a növényeinket a készítménnyel, megvédhetjük a virágainkat a károkozóktól.

Szerző: tudasfaja.com

loading...