Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ha ilyen szép fényes és ápolt hajra vágysz, próbáld ki a fordított...

Ha ilyen szép fényes és ápolt hajra vágysz, próbáld ki a fordított hajmosást!

Hirdetés

Minden  nő számára a haj jelenti az egyik legfontosabb dolgot, amit szeretnek a lehető legkülönfélébb módszerekkel ápolni. A fordított hajmosásról hallottál már?

Minden évben új frizuradivatok vannak, azonban ahhoz, hogy a hajunkat ne viselje meg a sok festés, a hajformázó eszközök használata, na meg a hajlakk, megfelelően ápolnunk kell. Nemrégiben olvastam, hogy mindeddig rosszul ápoltam a hajam. Ez nekem is nagyon meglepő volt, de egyre népszerűbb a fordított hajmosás, ezért kipróbáltam, az eredmény nagyon meglepett!

Hirdetés

Mit is jelent a fordított hajmosás?

Azt, hogy először a hajbalzsamot viszed fel a hajadra, majd a sampont. A szokásos módon vizezd be a hajad, majd vidd fel a megszokott hajbalzsamod, alaposan dörzsöld át vele a hajszálaidat, hagyd rajta állni néhány percig, ezt követően mosd le tiszta vízzel. Most vedd elő a megszokott samponod és moss vele hajat.

Miért érdemes ezt a módszert kipróbálni?

Mert a hajad így tovább megőrzi tisztaságát és üdeségét. Ha a balzsamot csak a hajmosás után viszed fel a hajadra, akkor még nagy mennyiségű vízzel sem tudod teljesen kiöblíteni a hajadból, ettől a frizurád lelapul és könnyen zsíros hatást kelthet.

Vélhetőleg már néhány nap múlva teljesen bezsírosodik tőle a hajad. Mivel először a balzsamot kened fel a hajadra, így a szükséges vitaminok és ásványi anyagok beépülnek a hajszálaidba, azonban a felesleges balzsamot lemosod a samponnal, így a hajad sokkal egészségesebb lesz, nem fog olyan gyorsan zsírosodni és a formáját is tovább megőrzi.

Kipróbáltam, nekem bevált ez a módszer, a hajam nem lapult le, fényes és egészséges, de nem zsíros hatású. Ha nem akarsz minden nap, vagy kétnaponta hajat mosni, próbáld ki ezt a módszert, így napokig gyönyörű lesz a hajad.

Forrás:ketkes.com

Hirdetés