Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha hamarabb mondja valaki, hogy ennyire hasznos egy mosogatószivacs, már rég kipróbálta...

Ha hamarabb mondja valaki, hogy ennyire hasznos egy mosogatószivacs, már rég kipróbálta volna mindet!

A konyhai szivacsot leginkább csak mosogatáshoz használjuk, azonban, ha megtudod, hogy mennyi mindenre jó még, akkor rögtön ki akarod majd próbálni az összes módszert.

1.Vágj egy kis rést a szivacsba, majd tedd bele a konyhai fogót, és így könnyedén megmoshatod vele a nehezen elérhető felületeket is. Az üvegpolcok megtisztítására például ez egy igen megoldás.

2.Vágj egy kis rést a szivacsba, majd tegyél bele egy darabka szappant. Kettő az egyben: ha vízzel érintkezik a szivacs, elkezd habzani, és így anélkül elmoshatod az edényeket, hogy mosogatószert kellene használnod.

3.Fogj egy szivacsot, és vagdosd be előbb keresztbe, majd hosszába. Ezzel a módszerrel könnyen meg tudod tisztítani a rácsos felületeket is a zsírlerakódástól.

4.Vágj le a szivacs puhább részéből egy darabot, tedd bele a körömlakklemosó üvegbe, majd mártogasd bele az ujjad. Így könnyebben meg tudsz szabadulni a nemkívánatos körömlakktól.

5.Vágj kisebb darabokat a szivacsból, és húzd fel, vagy ragaszd oda a szék, vagy az asztal lábára, hogy ne karcolja össze a padlót.

6.Tűpárnának is használhatsz egy darab szivacsot.

tudasfaja.com

loading...