Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha fogyni szeretnél, idd minden nap ezt a csodálatos levet!

Ha fogyni szeretnél, idd minden nap ezt a csodálatos levet!

Hirdetés

Ha meghalljuk az articsóka nevét, egyből a máj egészségére, és a megfelelő emésztésre gondolunk. Tudnunk kell, hogy a májunk nap mint nap nagyon sok méreganyaggal kell megküzdjön, ezért jó, ha fokozottan odafigyelünk arra, hogy tehermentesítsük.

Az articsóka sok A-, B1-, B3-, B9-, K-, és C-vitamint, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, és jódot tartalmaz. 100 gramm articsókában 4,7 gramm rost található. Igen erős méregtelenítő, és epehajtó hatással rendelkezik.

Hirdetés

Ajánlott bélszindróma esetén, javítja a gyomorműködést, csökkenti a terhelést. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, és a triglicerid szintet. Serkenti az anyagcserét, hamar jóllakottságérzéssel tölt el, segít megszabadulni a fölösleges méreganyagoktól, és zsírtól.

B-vitamin tartalma miatt serkenti az izmok regenerálódását, így ha articsókát fogyasztunk, elkerülhetjük az edzés utáni izomlázat is. Tannin tartalma miatt serkenti az edzés utáni gyors felépülést, és gyorsítja a sebgyógyulást is.

Hogyan készítsük el az articsókalevet?

Mossuk meg, távolítjuk a külső leveleit, majd kb. 1 cm-es szélességben vágjuk le a felső részét. Vágjuk be keresztbe, és vegyük ki az articsóka szívét. Miután megtisztítottuk, tegyük egy tál vízbe (legalább 6-7 articsókát kell használnunk), és csavarjuk hozzá egy citrom levét.

A citromfacsaró segítségével próbáljunk meg az articsókából is minél több levert kicsavarni. Ezt a keveréket a nap folyamán fogyasszuk el.

Hirdetés
loading...