Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezt az érzést tapasztalod éjszaka, egy nagyon komoly problémával kell szembe...

Ha ezt az érzést tapasztalod éjszaka, egy nagyon komoly problémával kell szembe nézned!

Hirdetés

A zsibbadás gyakori panasz, melynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz. Mégis nagyon fontos, hogy a zsibbadásérzés jellegét minél jobban körülhatároljuk, mert a jó leírás fontos támpontot jelent az orvosnak, aki ez alapján hamarabb rátalálhat a kiváltó okra.

A zsibbadást a betegek általában olyan érzéshez hasonlítják, mintha a bőrt sok apró tűvel szurkálnák, vagy hangyák szaladgálnának a bőr alatt, esetleg erős csiklandozó érzéshez hasonlítják. Leggyakrabban a végtagok zsibbadása fordul elő, de nem kizárólagosan.

Hirdetés

Sok ember csak éjszaka, alvás közben tapasztalja a lábzsibbadás kellemetlen érzését, amelyek sokkal komolyabb dolgokra hívják fel a figyelmet, mint azt gondolnánk!

Oka

Elsődleges tünetei közé az örökletes dolgok tartoznak, amelynek oka egyrészt az agyban keresendő. Másrészt okozhatják egészségügyi problémák is, köztük a terhesség, a vérszegénység, a károsodott perifériás idegek, a károsodott vesefunkció és egyéb degeneratív betegségek.

Emellett bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet lábzsibbadás, de kiválthatja még a kávé, az alkohol és a nikotin bevitel is.

Ha a fent említett módon hasonló tüneteket tapasztalunk, mindenképp keressük fel háziorvosunkat, aki egy részletes vizsgálat által segít kizárni bizonyos lehetséges betegségeket.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés