Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS Ha ezeket kéri tőled a párod, ideje szakítani vele

Ha ezeket kéri tőled a párod, ideje szakítani vele

Természetesen egy párkapcsolatban mindig felbukkannak problémák, de ha valami nem működik jól és a felek nem találnak rá megoldást, akkor az előbb vagy utóbb el fogja őket idegeníteni egymástól. 

Biztosan a te párodnak is vannak olyan megmozdulásai, amiket nem kedvelsz, de ha szeret, megérti a te oldaladat és felhagy ezekkel a szokásokkal. A következő esetekben, ha ez nem történik meg, lehet, hogy jobban teszed, ha idejében megelőzöd a bajt és lépsz.

1# Kerüli a beszélgetéseket és téged sem hagy beszélni

Van egy téma, amit mindenki egyéni toleranciája szerint kezel, és ezért nem lehet őt megfeddni, ez pedig nem más, mint az exek. Arról valóban nem kell beszélni, ha a másik nem kéri. Viszont bármi egyebet, amit fontosnak tartasz, szabadon meg kellene tudnod osztani a kedveseddel.

Ha nagy lelkesedéssel mesélnél egy sztorit, ha gondod van, aggaszt valami és szeretnéd kikérni a véleményét, ha egy kettőtöket érintő problémát vetsz fel és nem partner a beszélgetésben, de még csak meg sem hallgat, akkor ez az ember nem szeret téged. „A hagyd már abba a nyavalygást/sírást!” vagy az „Elég a hisztiből!” megjegyzéseknek súlyos következményei lehetnek.

2# Beleszól a munkádba

Egy jól működő párkapcsolatban a felek támogatják egymást céljaik elérésében, nem akarják a másikra erőltetni az akaratukat és csak akkor mondanak kritikát, ha az építő jellegű vagy vitathatatlanul szükségszerű.

Ha a párod bírálja a munkádat és meg akarja mondani, hogy mit és hogyan tegyél, meg akarja szabni, hogy milyen döntéseket hozz, akkor nagy a valószínűsége, hogy irányítani akar téged, az pedig nem szeretet, sokkal inkább birtoklás.  Példának okáért nem kérhet arra, hogy mondj fel, mert sokat dolgozol, holott éppen feltörekvőben vagy a karrieredben.

3# Kutakodik, jelszót kér

A bizalmatlanság bármely kapcsolat halálát okozhatja, nem hiába sokan emiatt válnak szét. Nem kérheti a párod azt, hogy add oda neki időről időre a telefonodat vagy mondd meg a jelszavadat, hogy kutakodhasson a személyes fiókjaidban, nem-e tettél valami olyat, ami neki rosszul eshet.

Ilyen formában nem léphetjük át a másik magánszféráját, még akkor sem, ha együtt élünk és centiről centire ismerjük egymást. Különösen akkor nem élhető az ilyen gyakorlat, ha soha semmi okot nem adtál rá, hogy bizalmatlan legyen veled.

4# Meg akarja mondani, hogy kivel tartsd a kapcsolatot

Ahogyan az első pontban is, az exek esetében kivételt tehetünk. Bár egyáltalán nem szép dolog megkérni a párunkat, hogy soha többé ne lépjen kontaktusba az exével, még akkor sem, ha jóban maradtak, valahogy mégis mindannyian meg tudjuk ezt érteni.

Ettől eltekintve azonban az, hogy kivel mikor és mennyi időt töltesz együtt, az a te dolgod. Nem börtönben élsz, hanem párkapcsolatban. Senki nem szabhatja meg neked, hogy mikor és mit tégy. Ha valóban szereted a párodat, úgysem fogsz indokolatlanul sok időt nélküle tölteni, ha pedig nem, akkor lényegében miért vagytok együtt? Szumma szummárum, nem tilthat el a kedvesed senkitől, akivel szeretsz együtt lenni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...