Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezeket a tüneteket észleled, jobb, ha rögtön a sürgősségire mész!

Ha ezeket a tüneteket észleled, jobb, ha rögtön a sürgősségire mész!

Hirdetés

Sokszor nem könnyű felismerni a valódi vészhelyzetet, vannak esetek, amikor nehezen tudjuk eldönteni, hogy szükséges-e kórházba menni, vagy sem.

 

Hirdetés

Az alábbiakban olyan eseteket mutatunk be, amikor ajánlott minél hamarabb orvoshoz fordulni.

1.Enyhe mellkasi fájdalom, rövid légzés

A mellkasi fájdalom általában a szívroham jele, azonban jó, ha óvatosak vagyunk mert nem ez az egyetlen dolog, amit jelezhet. Ezek a tünetek nem egyértelműek, vannak, akiknél az emésztési problémák is így jelentkeznek. Ha a mellkasi nyomás hányingerrel, szédüléssel, hidegrázással, és légszomjjal társul, mindenképp forduljunk orvoshoz.

2.Erős hasi fájdalom

Ez lehet a túlevéstől, gyulladástól, de akár petefészek cisztától is. Semmiképp sem fogjuk tudni otthon felállítani a diagnózist, ha a fájdalom erősödik, keressük fel egy szakembert. Főleg, ha a problémához láz, és hányás is társul.


3.Fejsérülés

A fejsérülések nagyon veszélyesek lehetnek, főleg, ha autóbaleset következtében, vagy nagyobb esés miatt történtek. A súlyos fejsérülés tünetei lehetnek: fejfájás, hányás, szédülés, orrvérzés, szédülés, álmosság.

4.Erős vérzés

Ha megvágjuk az ujjunk, és a vérzés sokáig nem akar elállni, forduljunk orvoshoz. Egy mély vágás erős vérveszteséget, de akár idegkárosodást is okozhat.

5.Fejfájás

Egy erős fejfájás számos betegség jele lehet. Ha sokáig nem akar elmúlni, vagy bizonyos időközönként visszatér a kínzó fejfájás, keressünk fel egy szakembert. Ha beszéd, vagy látáskárosodás is tárul hozzá, akár stroke jele is lehet, ezért legyünk nagyon figyelmesek.

tudasfaja.com

Hirdetés