Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha az alábbi tüneteket tapasztalod ezen a testrészen, ne vedd félvállról!

Ha az alábbi tüneteket tapasztalod ezen a testrészen, ne vedd félvállról!

Ha jobban odafigyelünk testünk jelzéseire, időben rájöhetünk arra, hogy hol alakult ki, vagy éppen van alakulóban valamilyen fertőzés, gyulladás, betegség. Ezt a fájdalom jelzi, ami bármilyen intenzitású is legyen, komolyan kell venni.

A fájdalom nem azért alakul ki, hogy ne vegyünk róla tudomást, mondván, hogy úgy is elmúlik majd. Lehet, hogy elmúlik, de lehet, hogy súlyosbodik a helyzet, és akkor irány a sürgősség. Pedig a test “szólt” előre.

Nézzük a legfontosabb területetek, ahol ha fájásokat érzünk, forduljunk minél hamarább orvoshoz.

Tüdő

Ha fáj a hátunk, a vállaink területén is szúr, nyom, akkor lehetséges, hogy a tüdőnkkel van baj. Menjünk el felülvizsgálatra.

Szív

Ha nyomást, fájdalmat érzünk a mellkasunk környékén, forduljunk szakemberhez, mert nagy az esélye, hogy probléma van a szívünkkel. Ha testünk baloldali része okoz gondokat, nehezen mozgunk, akkor menjünk gyorsan orvoshoz.

Hasnyálmirigy, gyomor

A gyomortáji panaszokat, fájásokat nem szabad lebecsülni, hiszen ha rendszeresen fájdalmat érzünk ezen a tájon, akkor az nem a gyomorrontás miatt van. A hátfájás is gyakran utal krónikus hasnyálmirigy gyulladásra. Kérjünk időpontot az orvosunktól, és vizsgáltassuk ki magunkat.

Máj és epehólyag

Az epehólyag fájdalma, a máj körül fájdalmak arra utalnak, hogy e két fontos szervvel valami nincs rendben. Ezért menjünk el orvosi konzultációra.

Vastagbél

Az éles fájdalom alhasunk jobb oldalán azt jelezheti, hogy nincs minden rendben a vastagbelünkkel.

Vékonybél

Ha lüktet a fájdalomtól a köldökünk, akkor ez vékonybélproblémákra utalhat. Mondjuk el panaszunkat orvosunknak, és kérjünk kivizsgálást.

Vesék

A veséket érintő betegségek leginkább a hát alsó részén jelentkező fájásokban nyilvánulnak meg. Ez esetben is el kell menni orvoshoz.

Húgyhólyag

A medencében fellépő fájdalom a húgyhólyag betegségére utalhat, ezért forduljunk orvoshoz panaszunkkal.

Petefészek

Ha baj van a petefészkekkel, a fájdalom kisugárzik a has alsó részébe. Ne legyintsünk, ha ilyen panaszokat tapasztalunk, mert nagyobb baj is lehet a végén belőle. Menjünk el orvoshoz kivizsgálásra.

Szerző: tudasfaja.com

loading...