Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyomorégéssel küzdesz? Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg a problémától!

Gyomorégéssel küzdesz? Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg a problémától!

A gyomorégés nem egy önálló betegség, hanem az emésztőrendszer valamilyen betegségének a tünete. Egy égő jellegű diszkomfort érzés alakul ki a gyomorszáj környékén, de, ha bármit gyorsan eszel, akkor azt fogod észlelni, hogy a kellemetlen érzés hamar enyhül.

A stresszes, rendszertelen életvitel, és a rossz étkezési szokások következtében felborul a gyomorsav egyensúlya, és ez is okozhatnak gyomorégést. Leginkább az idősebb korosztályt, és a várandós nőket érinti a probléma.

Ezeket a dolgokat tartsd be, ha el szeretnéd kerülni a gyomorégést!

Nagyon fontos, hogy, ha gyomorégéssel küzdesz, hogy figyelj sokkal jobban oda az étkezésedre. Nem csak arra, hogy mit, és mennyit eszel, hanem arra is, hogy hogyan. Amikor eszel, csak az evésre koncentrálj, lassan egyél, és többször rágj meg minden falatot.

Próbálj meg minél kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasztani, és figyelj arra, hogy mit kíván a szervezeted, azt fogyaszd. Ha egy kicsit befele is figyelsz, könnyen el tudod dönteni, hogy milyen évszakban, milyen élelmiszerre van szükséged.

Mellőzd a kávét, az alkoholt, és a dohányzást, hiszen ezek mind hozzájárulnak a gyomorsav-problémák, és a gyomorégés kialakulásához.

Jótékony élelmiszerek, és gyümölcsök

Gyomorsav-túltengés esetén biztosítani kell a szervezetnek a vitaminok, ásványi anyagok, és a víz megfelelő bevitelét. Sok almát, narancsot, és frissen préselt, szezonális gyümölcslevet kell fogyasztani.

Jótékony lehet még a sárgarépa, káposzta, édeskömény, alma, csalán, menta, burgonya, és a kakukkfű is.

Egy marék mandula kiválóan alkalmas arra, hogy megszüntesse a gyomorégést.

Étkezés után fél órával egyél meg egy marék mandulát, és így könnyen elkerülheted a gyomorégést. A mandula nem csak átmeneti megoldást nyújt, hosszútávon segítségével a gyomorsav problémája is megszüntethető.

tudasfaja.com

loading...