Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyakran dugul az orrod és nem vagy beteg? Sajnáljuk, ez áll a...

Gyakran dugul az orrod és nem vagy beteg? Sajnáljuk, ez áll a háttérben!

Hirdetés

Az orrdugulás egy nagyon gyakori probléma, és egy igazi hátrány sok ember számára. Orrdugulásnak tekinthető a reggeli légzés nehézsége is.

 

Hirdetés

 

Kevesen tudják azonban,  hogy 1-1 orrdugulás mire is utal valójában. Íme 6 “néma” jele annak, ha eldugul az orrunk.

1. Hormonális zavar

Például ha terhesség alatt többször észlelünk orrdugulást, az nem betegségre utal, hanem a megváltozott hormonjaink okoznak zavart az orrüregben. Ide tartozik még a menstruációs zavar is, amelyeket illóolajokkal például könnyen orvosolhatunk.

2. Bizonyos gyógyszerek

A fogamzásgátló tablettáktól a Viagráig több gyógyszer mellékhatása, hogy eldugul az orr. Ide sorolhatjuk továbbá a vérnyomáscsökkentőket, a béta blokkolókat. Sokszor a rendszeres gyógyszerszedés mellett megfeledkezünk arról, hogy a nem természetes gyógymódoknak igenis van mellékhatásuk. Különösen rontunk a helyzeten amikor allergiára vagy megfázásra gyanakszunk és így újabb gyógyszerekhez nyúlunk.

3. Stressz, erős érzelmek

Emlékezzünk arra, amikor sírunk és eldugul az orrunk, orrfolyás következik. Ezeknek az emberi tulajdonságoknak a következményei az orrdugulás és a szemek könnyezése.

4. Változó időjárás

Ha megváltozik a légkör és egy anticiklon hat a szervezetünkre, abban az esetben az orr könnyen eldugulhat. Ne gondoljunk rögtön betegségre, allergiára, hanem egyszerűen próbáljuk az agyunkkal élvezni az időjárás sokszínűségét.

5. Mérgező anyagok

Akár a munkahelyünkön, akár az otthonunkban, de találkozhatunk olyan szerekkel, amelyek mérgező tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem hiába javasolják, hogyha ilyen ártalmaknak vagyunk kitéve viseljünk maszkot. Ez nem csak az orrdugulás elkerülése érdekében fontos, hanem a későbbi betegségek elkerülése miatt is.

6. “Üres orr” szindróma

Egy évekkel ezelőtt végzett tanulmány szerint az emberek 60%-a arra panaszkodott, hogy orrán nem kap levegőt, viszont az orra tiszta. Az ilyen tüneteket okozzák általában a lelki problémák, az elfojtott érzelmek és indulatok.

szerző:tudasfaja.com

Hirdetés