Kezdőlap AKTUÁLIS FRISS! Kásler Miklós az összes rezidens orvost visszavezényelte az intenzív osztályra

FRISS! Kásler Miklós az összes rezidens orvost visszavezényelte az intenzív osztályra

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere október 6-án utasítást küldött a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményeknek, amelyben az „elsődleges képzőhelyként megjelölt egészségügyi intézménybe” rendelte vissza az aneszteziológia és intenzív terápia szakképzésben foglalkoztatott rezidenseket és szakorvosjelölteket – tudta meg a 444.

 

Ez magyarul annyit jelent, hogy a rezidenseknek azonnali hatállyal vissza kell térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról. Az utasítás a szignózás másnapjától, tehát október 7-től van érvényben.

A portál szerint egy járvány alatt egy ilyen utasítás egyáltalán nem furcsa, de annak fényében mégis az, hogy miközben Magyarországon minden fontos kórházi adat folyamatosan romlik, az intézményvezetők pedig visszarendelésről szóló utasítást kapnak, a kormány továbbra sem kongatja a vészharangokat és nem hoz szigorú intézkedéseket.

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Tudományos Akadémia már augusztus végén szorgalmazta a maszkhasználat és a védettségi igazolványok széleskörű használatát, jelenleg azonban csak az egészségügyi intézmények területén kötelező maszkot hordani.

 

loading...