Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS Fontos szabályok, melyeket érdemes betartani a menstruáció ideje alatt, ha nem akarunk...

Fontos szabályok, melyeket érdemes betartani a menstruáció ideje alatt, ha nem akarunk nagy bajt!

A menstruáció az élet egyik legtermészetesebb folyamata, jó, ha tabuk nélkül beszélgetünk róla. A menstruáció ideje alatt ajánlott egy pár nagyon fontos szabályt betartanunk egészségünk érdekében!

1.Fontos, hogy helyesen használjuk a WC-papírt!

-már kisgyerek korunkban is sokszor elmondták, hogy nem mindegy, hogy hogyan törlünk. A helyes irányt be kell tartani. Soha ne töröljük hátulról előre, csak elölről hátulra. Ha az első módszert használjuk, akkor könnyen a hüvelyünkbe juthatnak bizonyos nemkívánatos baktériumok. A vizelet általában baktériumoktól mentes, ezért az nem fertőz hátrafelé. Ezt a szabályt a menstruáció ideje alatt fokozottan be kell tartani.

2.Válasszuk ki a legmegfelelőbb tisztálkodási szert

-a nők általában megszállottan vásárolnak kozmetikai és tisztálkodási szereket. Az intim higiéniához viszont mindig szín-és illatmentes lemosót válasszunk, és lehetőleg olyat, mely semleges pH-értékkel rendelkezik. Jó, ha gyógyszertárban, és nem a kereskedelemben vásároljuk meg ezeket. Ha lehet mellőzzük az illatos törlőkendők használatát.

3.Tampon vagy intimbetét?

-a szakemberek szerint ajánlottabb intimbetétet használni, ugyanis ezzel inkább elkerülhetjük a fertőzések kialakulásának kockázatát. Azzal, hogy a tampont a hüvelybe helyezzük, számos baktériumot juttathatunk be. Persze adódnak olyan helyzetek, amikor biztonságosabbnak érezzük a tampont, pl., ha egy szűk fehér ruhát kell felvennünk, vagy a strandra megyünk. A tampon használata előtt és utána is mindig alaposan mossunk kezet. Ha csak lehet inkább az intimbetétet részesítsük előnyben.

4.Ne vigyük túlzásba a mosakodást!

-vannak nők, akik naponta két-három alkalommal is zuhanyoznak a menstruáció ideje alatt. Elegendő, ha egyszer zuhanyzunk, a megfelelő mosdószer használatával, különben könnyen felborulhat a hüvely pH-egyensúlya.

loading...