Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos bejelentést tett Orbán Viktor, amiről minden magyarnak tudnia kell

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor, amiről minden magyarnak tudnia kell

„Nehéz szülés volt, de sikeres” – értékelt a miniszterelnök. A kormányfő úgy fogalmazott: hosszú tárgyalások fejeződtek be, “nehéz szülés volt, de sikeres”.

 

 

Magyarország nem küld katonákat, sem fegyvereket Ukrajnába, és a területünkön sem haladhatnak át fegyverek, mert a legfontosabb NATO-cél az, hogy Ukrajna határát ne lépje túl a háború. Épp ezért a légtérzárat is elvetették, és az Ukrajnával határos keleti NATO országok, így Magyarország megerősítéséről is döntöttek – derült ki Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videójából.Értékelése szerint ezt azért tudták elfogadtatni, mert a NATO-nak az lett a közös álláspontja, hogy a legfontosabb közös NATO-cél az, hogy a háború semmiképpen se lépje túl Ukrajna határait.

Közölte, hogy ezért elvetették a légtérzár a gondolatatát is. Egy Ukrajna feletti légtérzár azonos lett volta a légi háborúval – hangsúlyozta, hozzátéve ugyanakkor, hogy ez nem fog megtörténni és ez jó hír Magyarország számára.A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy döntöttek az Ukrajnával szomszédos közép-európai országok – Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia – megerősítéséről is. Hozzátette: ide védelmi célzattal települnek majd NATO-erők.

Várjuk őket, jönnek törökök, olaszok és horvátok, valamint lesznek amerikaiak is – mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy ők a magyar honvédséggel együtt fogják garantálni Magyarország és a magyar emberek békéjét és biztonságát.loading...