Kezdőlap EGÉSZSÉG Fogyaszd ezt a fűszert napi rendszerességgel, a szervezeted köszönetet mond érte!

Fogyaszd ezt a fűszert napi rendszerességgel, a szervezeted köszönetet mond érte!

Hirdetés

Létezik olyan, akinek ne lenne fekete bors a konyhájában? Végtére is, mindannyian tudjuk, hogy szinte minden ételhez felhasználható. Amit azonban a legtöbb ember nem tud, hogy a fekete bors, sok szempontból szervezetünk legjobb barátja.

 

Hirdetés

A fekete bors tartalmaz egy piperin nevű anyagot. Ez egy erős vegyület, amely növeli a szervezet azon képességét, hogy hatékonyan szívjon fel bizonyos anyagokat, többek között gyógyszereket. Úgy gondolják, hogy ez azért van, mert a piperin az emésztőrendszer legbelső rétegeire hatást fejt ki.

A legjobb, hogy nem kell nagy mennyiségű piperint fogyasztanunk ahhoz, hogy jótékony hatásait élvezhessük. Egyszerűn csak meg kell hintenünk borssal az ételeinket minden nap. Használjunk frissen őrölt borsot a megfelelő hatás elérése érdekében. Ehhez beszerezhetünk egy borsőrlőt, ha még nincs a háztartásunkban.

Íme, a fekete bors 5 egészségügyi előnye, amiről lehet, hogy nem tudtál:

1. Enyhíti az emésztőrendszeri panaszokat

A fekete bors csökkentheti a gyomorsav mennyiségét és gyulladásgátló hatása lehet a belekre. Ez többek között a gyomorfekély kockázatát is csökkenti.

2. Javítja a fájdalomcsillapítók hatását

Úgy tűnik, hogy a fájdalomcsillapítók, mint például a Diclofenac, hatását a piperin fokozza. Ez forradalmi megoldás lehet a jövőben – a mellékhatások mellett a dózis is csökkenthető lenne.

3. Megakadályozza a fogak elvesztését

A fekete borsban lévő piperinről kimutatták, hogy csökkenti az ínyszövet gyulladásának kockázatát, megakadályozza az állkapocs kopását és a fogak elvesztését.

4. Növeli a tápanyagok felszívódását

A piperin jó hatással van az emésztésre. Javul több ásványi anyag és vitamin felszívódása, mint például a B-vitamin, a C-vitamin, a szelén és a béta-karotin.

5. Segíti a kurkuma felszívódását

A kurkuma a kurkumin nevű anyagot tartalmazza, és szintén egy szuper fűszer. Sajnos a szervezet nem képes jó hatásfokkal felszívni a kurkumint, de a fekete bors sokat segít ebben. Tehát soha ne felejts el használni egy kevés borsot is, amikor kurkumával főzöl!

Én már nem is tartom a szekrényben a fekete borsot, hanem az asztalon hagyom. Oszd meg ezt a cikket az ismerőseiddel!

Hirdetés