Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Finnországban bevezethetik a munkahelyi alvás időt! Nálunk mikor lesz ilyen?

Finnországban bevezethetik a munkahelyi alvás időt! Nálunk mikor lesz ilyen?

Helsinkiben egy új trend ütötte fel a fejét, mégpedig az, hogy alkalmazottak fizetett munkaidőben aludhatnak. Egyes cégeknél tesztelték ezt a kis relaxáló tevékenységet, és kiderült, hogy az alkalmazottak sokkal hatékonyabbak lettek!

A munkahelyen történő alvás nem csak az alkalmazott egészségének, közérzetének, de hatékonyságának is jót tesz. A finn cégek örömmel nyugtázzák, hogy, amióta kipróbálták a munkahelyi “kötelező” alvást, azóta a pénzügyi bevételeik is növekedésnek indultak.

Egyes vállalati vezetők arra tanítják alkalmazottaikat, hogy hogyan kell pihenni, és meditálni.

“Nagyon nehéz, hogy leállítsuk a testünk, és a gondolkodásunk, egy kis időre, de egy szakember segítségével ez sokkal könnyebben megy.

Az edző egy óra “minivakációra” küldi el az alkalmazottat, ezalatt az illető vagy relaxál, vagy alszik, a lényeg, hogy kipihenje magát”-mondta Tiina Vainio a Sofia Future Farm részéről, a relaxálást irányító szakember.

A finn szakszervezetek arra következtetésre jutottak, hogy az emberek sokkal hatékonyabbak, ha a délutáni órákban 30-60 percet aludhatnak, relaxálhatnak.

Az alvással kapcsolatos kísérleti időszaka nagyon jó eredményeket mutatott, ezért az sem kizárt, hogy alkalmazását az egész országra kiterjesztik.

tudasfaja.com

loading...