Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Félelmetes hely várja a bátrakat a Balatonnál! Hátborzongató!

Félelmetes hely várja a bátrakat a Balatonnál! Hátborzongató!

Hirdetés

Balaton-felvidéken van egy igen különleges épület, amelyet, ha valaki babonás, jobb, ha nem látogat meg. A Szent György-hegyi Emmaus kápolna ugyanis olyan, mintha szellemek laknának benne. Aki járt már ott, hátborzongató élményről számolt be. Az biztos, ha van elég bátorságod odamenni, soha nem fogod elfelejteni.

A félelmetes hely egy egykori remete kifosztott, és lepusztult otthona, és kápolnája volt, melyet a szóbeszédek szerint ajánlott messzire elkerülni.

Hirdetés

Ify Lajos fonyódi plébános az 1950-es években saját kezével építette a kápolnát, és ide vonult vissza, hogy elkerülje a kommunista rendszerben való ellenállása miatti félreállítását.

A remetelakban sok embernek nyújtott menedéket, és a mellette épült kápolnában pedig miséket is tartott. Az épületen egy zászló volt, amelyet, ha felhúzott, azt jelezte, hogy szívesen fogad vendégeket.

Az elbeszélések szerint a remete-pap otthonának egyik szobájában csak harmóniumok voltak, a másikban pedig óragyűjteménye kapott helyet. Ify lajos olyan szerényen élt, hogy még a koporsóját is ő maga készítette el, sőt a sírhelyét is kiásta előre.

Az alábbi képeken látható a Szent György hegyen található elhagyatott épület, ahová nem mindenkinek van bátorsága bemenni, annyira hátborzongató.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...